Μεγάλη διαδήλωση κατά του Brexit στο Λονδίνο – «We love you, EU!» [εικόνες]
02/07/2016 19:39
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μεγάλη διαδήλωση κατά του Brexit στο Λονδίνο – «We love you, EU!» [εικόνες]

«We love you, EU!» Χιλιάδες Βρετανοί έκαναν σήμερα πραγματική ερωτική εξομολόγηση προς την Ευρωπαϊκή Ενωση στους δρόμους του Λονδίνου, εννέα ημέρες μετά το δημοψήφισμα που αποφάσισε την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση.

Protestors hold banners in Parliament Square during a 'March for Europe' demonstration against Britain's decision to leave the European Union, central London, Britain July 2, 2016. REUTERS/Neil Hall

Οι υπήκοοι της Μεγαλειοτάτης επιστράτευσαν πολλή φαντασία για να πουν «όχι» στο τραυματικό Brexit , κρατώντας εκατοντάδες σημαίες της Ενωσης, τις μπλε σημαίες με τά κίτρινα αστέρια, φουσκωτές καρδιές με συνθήματα όπως «Du fromage, pas Farage», «Θα μας λείψεις ΕΕ», «Παίζετε με το μέλλον μας» ή πολύ απλά «ΕΕ, σ΄αγαπώ».

london11_1london9_3

Το πλήθος τραγουδούσε το «Hey Jude» των Beatles μετασκευασμένο σε « EU » , το «Never gonna give EU up» (κατά το Νever gonna give you up, Rick Astley) ή τον Υμνο της Χαράς του Μπετόβεν, που είναι ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

london6_6london10_3

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Χάιντ Παρκ για να κατευθυνθούν προς το κτίριο του κοινοβουλίου στην «πορεία για την Ευρώπη» που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από το #MarchforEurope.

People hold banners during a 'March for Europe' demonstration against Britain's decision to leave the European Union, in central London, Britain July 2, 2016. REUTERS/Neil Hall

«Το Brexit είναι μαλ…ίες» έγραφε μία πικέτα «Η καμπάνια του Leave είπε ψέματα», έγραφε μία άλλη.
«Οι άνθρωποι επηρεάστηκαν, ήταν κακά ενημερωμένοι και ξέρετε το χειρότετο; Ολο αυτό οργανώθηκε για το κοινοβούλιο, από ένα μέρος των συντηρητικών, όχι για το καλό του βρετανικού λαού!», λέει οργισμένη η 47χρονη Τζούλι Χίθκοτ, που εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

london3_15

People hold banners during a 'March for Europe' demonstration against Britain's decision to leave the European Union, in central London, Britain July 2, 2016. REUTERS/Neil Hall

Η φίλη της Σάρα έχει δέσει γύρω από τον λαιμό της μία μακριά ευρωπαϊκή σημαία και θεωρεί ότι «ένα μεγάλο μέρος της Αγγλίας έχει οργιστεί». Η ίδια θέλει να δείξει «στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι μαζί είμαστε δυνατοί».

london8_6

Πείτε στους Γάλλους ότι δεν είμαστε αυτοί οι φρικτοί και κακοί άνθρωποι , λέει ο 39χρονοςε Αλαν Γουόλερ που έχει στο στήθος μία τεράστια καρδιά που γράφει «Το Λονδίνο αγαπά την ΕΕ». Δίπλα του, με μπλε T-Shirt και κίτρινα γυαλιά, ο 45χρονος Ντέιβιντ ζητά «ένα δεύτερο δημοψήφισμα, βουλευτικές εκλογές, ένα ενεργό κοινοβούλιο για να μείνουμε στην Ευρώπη» και καταγγέλλει τα ψεύτικα επιχειρήματα της καμπάνιας του «όχι»: «Η μετανάστευση; Μα είναι το παρόν. Συνηθίστε το».

london7_7

Με ένα τεράστιο μπαλόνι καρδιά στο χέρι και ένα στεφάνι με λουλούδια στο κεφάλι , η 37 χρονη Κέισι λέει ότι θα ήθελε πολύ οι Βρετανοί να επανεξετάσουν την απόφασή τους και υπενθυμίζει ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν παρά συμβουλευτικού χαρακτήρα. «Τώρα είναι η σειρά του κοινοβουλίου να πάρει απόφαση».

People hold banners during a 'March for Europe' demonstration against Britain's decision to leave the European Union, in central London, Britain July 2, 2016. REUTERS/Tom Jacobs

Κάθε φορά που περνά τουριστικό λεωφορείο, το πλήθος φωνάζει «EU, We love you».

london13_2

Ο 82χρονος Νίκολας Λάιτ ζηταέι δεύτερο δημοψήφισμα: «Ολος ο κόσμος το ξέρει ότι αυτή την φορά θα είναι «Ναι» » και θεωρεί ότι στο δημοψήφισμα , χιλιάδες άνθρωποι δεν ψήφισαν «In » ή «Out », αλλά κατά της κυβέρνησης.

Ηδη , ορισμένοι ονειρεύονται ένα «Breverse» από τον συνδυασμό του Brexit και του reverse (ανατροπή).

london4_11

eleftherostypos.gr