«Μαυρογιαλούρος» και «χωρίς φιλότιμο» ο Τσίπρας – Στους δρόμους η ΠΟΕΔΗΝ
11/10/2017 12:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Μαυρογιαλούρος» και «χωρίς φιλότιμο» ο Τσίπρας – Στους δρόμους η ΠΟΕΔΗΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και θα συνεχίσουν την διαμαρτυρία τους περνώντας και από το Ιπποκράτειο και τον Ευαγγελισμό. Η πορεία θα διασχίσει τη Βασιλίσσης Σοφίας, την Πανεπιστημίου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

Με σύνθημα «Απέχουμε από την αξιολόγηση. Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της κυβέρνησης», η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή, η ΠΟΕΔΗΝ εξαπολύει μέσω των πανό της επίθεση τόσο κατά του αρμόδιου υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού όσο και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο αποκαλεί «Μαυρογιαλούρο» και αναφέρει ότι δεν έχει φιλότιμο.

poedin-diamartyria-1 «Μαυρογιαλούρος» και «χωρίς φιλότιμο» ο Τσίπρας – Στους δρόμους η ΠΟΕΔΗΝ

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Την αξιολόγηση η κυβέρνηση και η ΤΡΟΪΚΑ δεν την θέλουν για να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που προσφέρουν τα Δημόσια Νοσοκομεία. Εάν επιδίωκαν κάτι τέτοιο θα προσλάμβαναν το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να σταματήσουμε να εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Ένας Νοσηλευτής για 40 Ασθενείς σε κάθε κλινική ανά βάρδια με 800.000 οφειλόμενα ρεπό και οφειλόμενες κανονικές άδεις από το έτος 2012».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι 45.000 υπάλληλοι και προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων, δηλαδή ποσοστό 90%, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση. «Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια αρνούνται να κατηγοριοποιηθούν με την αξιολόγηση, η οποία θα είναι εργαλείο δυσμενών υπηρεσιών και μισθολογικών μεταβολών, χωρίς να λαμβάνεται υπ΄ όψιν ότι εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης 1 για 40 ασθενείς» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

eleftherostypos.gr