Λίστα θανάτου για 8.138 άτομα δημοσίευσε το ISIS - Περιλαμβάνονται και Έλληνες!
09/06/2016 15:03
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λίστα θανάτου για 8.138 άτομα δημοσίευσε το ISIS - Περιλαμβάνονται και Έλληνες!

Μία λίστα θανάτου με τα ονόματα 8.138 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που περιλαμβάνει διευθύνσεις και e-mail, δημοσίευσε στο Διαδίκτυο η ομάδα χάκερ που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος. Το United Cyber Caliphate (UCC) δημοσίευσε τη λίστα με μια μυστική εφαρμογή με έδρα τη Ρωσία, το Telegram, και καλεί τους υποστηρικτές του ISIS να τους σκοτώσουν.

Το UCC καλεί όσους είναι υπέρ του ISIS να ακολουθήσουν αυτούς τους στόχους και να τους σκοτώσουν με μανία για να πάρουν εκδίκηση για τους μουσουλμάνους. Μέσα σε αυτή τη λίστα μάλιστα περιλαμβάνονται και Έλληνες. Σε μια εικόνα που έχει επισυναφθεί στις αναρτήσεις γράφει: "Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος", ενώ γίνεται λόγος για έναν διαδικτυακό στρατό του "χαλιφάτου".

Η λίστα είναι γραμμένη στα αγγλικά και στα αραβικά και την αποκάλυψε το Vocativ που εξειδικεύεται στην έρευνα και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων στον παγκόσμιο ιστό. Τα περισσότερα ονόματα είναι από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά. Συγκεκριμένα, η λίστα περιλαμβάνει 7.848 Αμερικανούς, 312 Καναδούς, 69 Αυστραλούς και 39 Βρετανούς, αλλά και πολίτες από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάϊκα, τη Νέα Ζηλανδία, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, τη Νότια Κορέα και την Σουηδία.

Η Vocativ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για όσους περιέχονται στην λίστα και δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει παραδοθεί στις αρχές.

dailymail.co.uk