Λάβρος Ιβάνοφ: Μάς επιβάλουν λύση - Όχι στην «παραμόρφωση» των Σκοπίων
23/10/2018 15:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λάβρος Ιβάνοφ: Μάς επιβάλουν λύση - Όχι στην «παραμόρφωση» των Σκοπίων

Λάβρος κατά της συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε και την Τρίτη ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, κάνοντας λόγο για επιβαλλόμενη λύση, και αφήνοντας υπαινιγμούς για δωροδοκία σκοπιανών νομοθετών.

«Ας μην αφήσουμε το ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος μας να παραμορφωθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, επ’ ευκαιρία της επετείου ίδρυσής τoυ Κομιτάτου («Μακεδονική» Επαναστατική Οργάνωση) που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23 Οκτωβρίου 1893.

Αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τους βουλευτές του VMRO που ψήφισαν τη συμφωνία, ο Ιβανόφ σχολίασε ότι «οι άνθρωποι γιορτάζουν πάντα το γενναίο, και η ιστορία περιφρονεί τη δωροδοκία».

«Σε όλες σχεδόν τις αποφασιστικές στιγμές της ιστορίας μας, ο λαός μας πήρε σοφή απόφαση. Έτσι έγινε και αυτή τη φορά. Στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου, οι πολίτες τάχθηκαν ενάντια στις βιαστικές, επιβαλλόμενες και επιβλαβείς λύσειςπου υιοθετήθηκαν χωρίς προηγούμενη εθνική συναίνεση. Στο δημοψήφισμα, ο λαός εξέφρασε την κυριαρχία του και απέρριψε κατηγορηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η εθνοσυνέλευση της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ έπρεπε να το λάβει αυτό υπόψη, αλλά η πλειοψηφία των εκπροσώπων του λαού έδρασε ενάντια στη βούληση του λαού» ανέφερε ο πρόεδρος των Σκοπίων.

Όπως είπε ακόμα «ύψιστος στόχος του έθνους μας ήταν δημιουργία δικού του κράτους. Η 23η Οκτωβρίου είναι ημέρα ορόσημο για τον ‘Μακεδονικό επαναστατικό αγώνα’ αμέτρητοι ‘Μακεδόνες’ πατριώτες θυσίασαν τη ζωή τους για την υλοποίηση αυτού του ιδανικού».

Σήμερα, πρόσθεσε ο σκοπιανός πρόεδρος, το όνειρό τους για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πΓΔΜ είναι πραγματικότητα. Αλλά η ελευθερία δεν κατακτάται μια για πάντα, αλλά καθημερινά και συνεχώς. Επομένως, η υποχρέωση της γενιάς μας είναι να μην επιτρέψουμε την παραμόρφωση του ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους μας της 'Δημοκρατίας της Μακεδονίας'».

«Χρειάζεται θάρρος και εγκαρτέρηση στην άσκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και της διατήρησης της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του κράτους. Το θάρρος που επέτρεψε στους ‘’Μακεδόνες’’ επαναστάτες και μαχητές να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Μόνο ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος η ‘Μακεδονία’ θα είναι προστάτης της ελευθερίας μας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr