Λαβρόφ: Στο θέμα των απελάσεων η Ελλάδα κινείται χωρίς στοιχεία, όπως η Δύση
15/07/2018 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Λαβρόφ: Στο θέμα των απελάσεων η Ελλάδα κινείται χωρίς στοιχεία, όπως η Δύση

Στην έλλειψη στοιχείων στις περιπτώσεις που η Μόσχα έχει κατηγορηθεί για περιπτώσεις κατασκοπίας ή δολοφονίες, αναφέρθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σερκέι Λαβρόφ. Μιλώντας στην εκπομπή του Λάρι Κινγκ, ο Λαβρόφ έκανε λόγο ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο παράδειγμα μια χώρας που σχεδιάζει την πολιτική της έναντι της Ρωσίας "πάνω στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να μας παρουσιάσει κανένα στοιχείο".

Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, αυτή η κατάσταση του "είναι πολύ πιθανό" έχει γίνει μεταδοτική. Συμπλήρωσε δε, ότι "ο ισχυρισμός ότι αφού δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση άρα φταίει η Μόσχα, αποτελεί πλέον τον κανόνα με τον οποίον οι Δυτικοί μας φίλοι καθορίζουν τις σχέσεις τους με τη Ρωσία".

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την υπόθεση Λιτβινένκο, του πρώην Ρώσου πράκτορα που δολοφονήθηκε στη Βρετανία από δηλητηρίαση με ραδιενεργή ουσία: "Η δίκη που ακολούθησε του θανάτου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, αλλά οι όποιες αποδείξεις κρατήθηκαν κρυφές", αναφέρει ο Λαβρόφ, συμπληρώνοντας ότι και με την υπόθεση Σκριπάλ, η έρευνα που διεξάγεται παραμένει μυστική, χωρίς να δίνεται στη δημοσιότητα, αλλά και στην Ρωσία που κατηγορείται, κανένα στοιχείο.

Πηγή:capital.gr