Κλίντον και Τραμπ μαζί στις δημοσκοπήσεις
14/07/2016 18:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Κλίντον και Τραμπ μαζί στις δημοσκοπήσεις

Στήθος με στήθος προχωρά η μάχη για τον Λευκό Οίκο μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Όπως τονίζει η δημοσκόπηση, όμως, η εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων διαβρώνεται, κυρίως όσον αφορά την Κλίντον, η οποία έχει πληγεί λόγω της υπόθεσης με τα e-mails. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, που αναμένεται να λάβει επίσημα το χρίσμα κατά το συνέδριο του κόμματός του που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, συγκεντρώνει το 40% των ψήφων, όσο και η υποψήφια των Δημοκρατικών. Τον Ιούνιο η διαφορά μεταξύ τους ήταν έξι μονάδες, με την Κλίντον να προηγείται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το CBS και τους New York Times.

Η Κλίντον φαίνεται να πλήττεται λόγω της χρησιμοποίησης ιδιωτικού εξυπηρετητή για την αποστολή e-mail όταν ήταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπόθεση για την οποία δεν της έχει ασκηθεί δίωξη αλλά είχε προκαλέσει τις έντονες επικρίσεις του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ. Το 67% των ψηφοφόρων εκτιμά πλέον ότι η Κλίντονδεν είναι άξια εμπιστοσύνης έναντι 62% τον Ιούνιο, προτού ληφθεί η απόφαση να μην διωχθεί για την υπόθεση των e-mail.

Αλλά και ο Τραμπ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς το 62% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, όμως το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Μόνο το ένα τρίτο των εκλογέων έχουν θετική γνώμη για τον Ντόναλντ Τραμπ (30%) ή τη Χίλαρι Κλίντον (28%). Περισσότεροι ψηφοφόροι (54%) δεν έχουν καλή γνώμη για την υποψήφια των Δημοκρατικών (+2 μονάδες). Ο Τραμπ συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό (54%) μη ευνοϊκών απόψεων. Ωστόσο το 50% των εκλογέων πιστεύουν πως η Χίλαρι Κλίντον είναι προετοιμασμένη για την προεδρία (το 48% πιστεύουν το αντίθετο) έναντι 30% για τον Ντόναλντ Τραμπ (67% πιστεύουν το αντίθετο).

nytimes.com