Και το Βέλγιο "αποχωρεί προσωρινά" από τη Σένγκεν
23/02/2016 21:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Και το Βέλγιο "αποχωρεί προσωρινά" από τη Σένγκεν

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι επαναφέρει προσωρινά τους συνοριακούς ελέγχους στα σύνορά του με τη Γαλλία, προκαλώντας ένα ακόμα πλήγμα στη συνθήκη Σένγκεν. Οι βελγικές αρχές φοβούνται τις συνέπειες από το κύμα προσφύγων που ενδεχομένως θα φτάσει στα σύνορα της χώρας από τη "ζούγκλα" του Καλαί, καθώς εκκενώνεται ο καταυλισμός που υπάρχει εκεί.

"Έχουμε ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα αποχωρήσουμε προσωρινά από τους κανόνες της Σένγκεν", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου, Γιαν Γιάμπον, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Το Βέλγιο έχει αρχίσει να επιστρατεύει 250-290 αστυνομικούς, που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους στα συνοριακά περάσματα με τη Γαλλία. "Ήδη έχουμε παρατηρήσει κίνηση των προσφύγων από το Καλαί προς τη χώρα μας. Υπάρχει η πιθανότητα χιλιάδες μετανάστες να έρθουν εδώ - όχι αιτούντες άσυλο, αλλά οι μετανάστες που διέρχονται και οι οποίοι δεν θέλουν να μείνουν στη Γαλλία ή στο Βέλγιο, αλλά να πάνε στη Βρετανία", είπε. "Είναι θέμα διατήρησης της τάξης".

Μαζί με το Βέλγιο, υπάρχουν σήμερα επτά χώρες της ζώνης Σένγκεν που έχουν επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους σε απάντηση της ανεξέλεγκτης προσφυγικής ροής στην Ευρώπη.

news.yahoo.com