Ιταλία: Αύριο το μεσημέρι η ψήφος εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας για την δέσμη μέτρων για την ασφάλεια
06/11/2018 20:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ιταλία: Αύριο το μεσημέρι η ψήφος εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας για την δέσμη μέτρων για την ασφάλεια

Αύριο το μεσημέρι αναμένεται να εξασφαλίσει, η ιταλική κυβέρνηση, την ψήφο εμπιστοσύνης της γερουσίας, η οποία έχει συνδεθεί με την έγκριση δέσμης μέτρων για την ασφάλεια. Στην συνέχεια θα πρέπει να δοθεί «πράσινο φως» και από την βουλή της Ρώμης.

Πρόκειται για μέτρα που αποτελούν, κυρίως, μέρος του προεκλογικού προγράμματος της Λέγκα, και τα οποία συμπεριλαμβάνουν την ενίσχυση του δικαιώματος στην αυτοάμυνα, την δυνατότητα πώλησης περιουσιακών στοιχείων που έχουν κατασχεθεί στην μαφία, αλλά και την ακύρωση της παροχής πολιτικού ασύλου, σε περίπτωση που διαπράττονται σοβαρά αδικήματα.

Τα Πέντε Αστέρια, παράλληλα, ζητούν εγγυήσεις από τον γραμματέα της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, ότι συγχρόνως με την δέσμη μέτρων για την ασφάλεια, θα εγκριθεί και η αλλαγή των κανόνων για την παραγραφή των αδικημάτων, ώστε να μπορεί να υπάρχει περισσότερος χρόνος απόδοση δικαιοσύνης. Η τελική συμφωνία θα προκύψει, πιθανώς, μετά από συνάντηση του Σαλβίνι με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων και υπουργό εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.«Τα μέτρα αυτά αποτελούν βήμα προόδου για την ασφάλεια των ιταλών. Έχουμε ήδη αρκετούς εγκληματίες», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Παράλληλα, τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» και το κεντροδεξιό κόμμα «Φόρτσα Ιτάλια», ενώ είχαν δηλώσει πρόθυμα να ψηφίσουν την συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, έκαναν «βήμα πίσω» μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε να συνδέσει την υπερψήφισή τους με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ