ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη δολοφονία του Αφροαμερικάνου
25/09/2016 10:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη δολοφονία του Αφροαμερικάνου

Η αστυνομία της Σάρλοτ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από το επεισόδιο στο οποίο σκοτώθηκε ο Αφρομαερικανός Κιθ Λαμόντ Σκοτ. Το περιστατικό οδήγησε σε ένα κύμα διαδηλώσεων και ταραχών.

Τα δύο βίντεο δείχνουν εικόνες από μια βιντεοκάμερα που φορούσε στο σώμα του ένας αστυνομικός και από μια κάμερα τοποθετημένη στο ταμπλό ενός περιπολικού. Ενώ δεν δείχνουν όλα όσα συνέβησαν στη σκηνή, τα βίντεο παρουσιάζουν τον Σκοτ να βγαίνει από ένα λευκό σπορ όχημα με τα χέρια στα πλευρά του. Δεν φαίνεται να δρα με απειλητικό ή μη φυσιολογικό τρόπο, αν και αστυνομικοί του φωνάζουν "Πέτα το όπλο!"

Η αστυνομία ανέφερε ότι είχε βρει ένα γεμάτο όπλο με το DNA του Σκοτ και ότι φορούσε μια θήκη στον αστράγαλο. Δεν αποκάλυψε πού βρέθηκε το όπλο. Όπως φάνηκε από τις δύο γωνίες, δεν είχε τίποτα στο δεξί του χέρι. Δεν ήταν σαφές, αν μη τι άλλο, τι κρατούσε ο Σκοτ, ο οποίος ήταν δεξιόχειρας, στο αριστερό του χέρι. Όταν έπεσε στο έδαφος μετά τους πολλαπλούς πυροβολισμούς, ακούγονταν στεναγμοί ενώ οι αστυνομικού του περνούσαν τις χειροπέδες.

Αστυνομικοί δήλωσαν επίσης για πρώτη φορά ότι παρακολουθούσαν τον Σκοτ, στο πάρκινγκ του συγκροτήματος πολυκατοικιών όπου διέμενε και όπου συνήθως περίμενε το σχολικό για να παραλάβει ένα από τα παιδιά του, καθώς είχαν διαπιστώσει ότι έκανε χρήση μαριχουάνας και υποπτεύονταν ότι είχε όπλο.

nytimes.com