ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαγορεύει την είσοδο πολιτών από Β. Κορέα, Βενεζουέλα και Τσαντ
25/09/2017 09:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαγορεύει την είσοδο πολιτών από Β. Κορέα, Βενεζουέλα και Τσαντ

Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος πολιτών της Βόρειας Κορέας, του Τσαντ και της Βενεζουέλας, στο πλαίσιο ενός σαρωτικού, νέου αντιμεταναστευτικού διατάγματος που αφορά επίσης τους υπηκόους του Ιράν, της Λιβύης, της Συρίας, της Υεμένης και της Σομαλίας. Από τον κατάλογο των χωρών στους πολίτες των οποίων απαγορεύεται η είσοδος αποσύρθηκε το Σουδάν.

Η νέα απαγόρευση, που προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ τη 18η Οκτωβρίου, ακολουθεί την επανεξέταση των αρχικών διαταγμάτων του Τραμπ, τα οποία είχαν αμφισβητηθεί από τα αμερικανικά δικαστήρια. Οι προσθήκες της Βόρειας Κορέας και της Βενεζουέλας διευρύνουν την εμβέλεια της απαγόρευσης, που αρχικά έθετε στο στόχαστρο χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό.
"Η Βόρεια Κορέα δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε κανένα πεδίο και δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών", αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης. "Το να γίνει η Αμερική ασφαλής ξανά είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μου. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν αυτοί στη χώρα μας τους οποίους δεν μπορούμε να ελέγξουμε" έγραψε ο Τραμπ σε ένα tweet. Το αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο έχει προγραμματίσει να εξετάσει τη 10η Οκτωβρίου εάν η ισχύουσα απαγόρευση αποτελεί διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων και κατά συνέπεια αντιβαίνει το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

cnn.com