Η Τουρκία αγοράζει 24 μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 [βίντεο]
02/11/2016 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τουρκία αγοράζει 24 μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 [βίντεο]

Tην απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί ακόμη 24 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς τύπου F-35 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Φικρί Ισίκ, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο Haber.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ισίκ γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας έλαβε εντολή να προμηθευτεί τα 24 αμερικανικά αεροσκάφη της Λόκχιντ Μάρτιν έως το 2018.

To υπερηχητικό, πολλαπλών ρόλων F-35 διαθέτει προηγμένη τεχνολογία stealth που το καθιστά «αόρατο» στα εχθρικά ραντάρ. Συνδυάζει χαρακτηριστικά μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς με προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει «το πιο ισχυρό και ολοκληρωμένο πακέτο αισθητήρα οποιουδήποτε μαχητικού αεροσκάφους στην ιστορία».

Η συγκεκριμένη είηση προβληματίζει την Ελλάδα από την στιγμή που εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας η αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος στόλου μας δεν είναι εύκολη.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες εβδομάδες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος είχε δηλώσει: «υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας», προσθέτοντας ότι «απέναντι (σ.σ. στην Τουρκία) θα πάρουν F-35 και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ένα ανάλογο σύστημα. Στο πλαίσιο επέκτασης της στρατιωτικής συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ στόχος θα είναι να καταφέρουμε να ενισχύσουμε την Π.Α. με αντίστοιχα αεροσκάφη με αυτά που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πιλότοι μας στη μάχη του Αιγαίου».

eleftherostypos.gr