Η Τερέζα Μέι και η Άντρεα Λίντσομ θα αναμετρηθούν για την ηγεσία των Τόρις
07/07/2016 19:55
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τερέζα Μέι και η Άντρεα Λίντσομ θα αναμετρηθούν για την ηγεσία των Τόρις

Η Τερέζα Μέι και η Άντρεα Λίντσομ θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στον θώκο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα πριν από λίγο.

Η Μέι, βουλευτίνα των Τόρις και υπουργός Εσωτερικών, κατέλαβε την πρώτη θέση στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας των κοινοβουλευτικών των Συντηρητικών, συγκεντρώνοντας τις ψήφους 199 συναδέλφων της, ενώ η υφυπουργός Ενέργειας Λίντσομ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 84 ψήφους.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της εκστρατείας υπέρ του Brexit και υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ δεν έλαβε παρά 46 ψήφους, γεγονός που σήμανε τον αποκλεισμό του από την κούρσα.

Η διαδικασία, την οποία πυροδότησε η απόφαση του πρωθυπουργού Κάμερον να παραιτηθεί μετά την επικράτηση της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του ΗΒ από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα συνεχιστεί πλέον με τη συμμετοχή και των μελών του κόμματος. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να έχει γίνει γνωστό ως την 9η Σεπτεμβρίου.

eleftherostypos.gr