Η Τερέζα Μέι απειλεί με αποχώρηση από τις συνομιλίες για το Brexit
02/07/2017 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τερέζα Μέι απειλεί με αποχώρηση από τις συνομιλίες για το Brexit

H Ντάουνινγκ Στριτ ενημέρωσε κορυφαία στελέχη εταιρειών για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για το Brexit, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Telegraph. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι για "εσωτερική κατανάλωση", σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου Peter Foster, προκειμένου να δοθεί η εικόνα πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά με την ΕΕ τους όρους του διαζυγίου και ειδικότερα τον λογαριασμό των 100 δις ευρώ που κάποιοι Ευρωπαίοι θέλουν να πληρώσει η Βρετανία για την αποχώρηση.

Σύμφωνα με την Telegraph, η ενημέρωση των επιχειρηματιών έγινε από έναν κορυφαίο συνεργάτη της Μέι μετά τις πρόωρες εκλογές του περασμένου μήνα, ωστόσο το πρόσωπο αυτό αποχώρησε μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν απάντησε αμέσως όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Η εφημερίδα επικαλείται μια πηγή στο γραφείο της Μέι η οποία τόνισε ότι η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις δεν είναι στα σχέδια της πρωθυπουργού.

Ο υπουργός του Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είχε δηλώσει πριν από δύο μήνες ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να πληρώσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποχωρήσει από την ΕΕ, αντιδρώντας σε δημοσιεύματα κατά τα οποία οι Βρυξέλλες πρόκειται να ζητήσουν αυτό το ποσό. Η ΕΕ θέλει να υπάρξει μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών ενόψει της αποχώρησής του από αυτή, προτού αρχίσουν οι συνομιλίες για την μελλοντική διμερή εμπορική σχέση.

telegraph.co.uk