Η Λεπέν ανοίγει τον ασκό του Αιόλου: Δημοψήφισμα σαν της Βρετανίας σε κάθε χώρα της ΕΕ
22/06/2016 12:16
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Λεπέν ανοίγει τον ασκό του Αιόλου: Δημοψήφισμα σαν της Βρετανίας σε κάθε χώρα της ΕΕ

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, καταφέρθηκε εναντίον της «ολοκληρωτικής» Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζοντας την επιθυμία της να διεξαχθεί σε «κάθε χώρα» μέλος της ένα δημοψήφισμα όπως αυτό που θα γίνει μεθαύριο στη Βρετανία για να κριθεί εάν θα παραμείνει η όχι στην ΕΕ.

Η ευρωβουλευτής αυτοπαρουσιάστηκε ως «υπερασπίστρια της ελευθερίας των λαών να ορίζουν το πεπρωμένο τους, να επιλέγουν τους νόμους τους». «Αυτό το οποίο ζητώ είναι (να διεξαχθεί) ένα δημοψήφισμα στη Γαλλία. Κάθε χώρα της ΕΕ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί με δημοψήφισμα», δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1.

«Έχουν περάσει 11 χρόνια αφότου οι Γάλλοι κλήθηκαν σε δημοψήφισμα και την τελευταία φορά ο λόγος τους προδόθηκε» από τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, πρόσθεσε η Λεπέν, επαναλαμβάνοντας τη συνεχώς επανερχόμενη καταγγελία του FN που σχετίζεται με το δημοψήφισμα του 2005 για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα» στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, «η ΕΕ βρίσκεται υπό διάλυση, θραύεται παντού. Μπορεί κανείς να περιμένει τον κατακλυσμό, την έκρηξη, ή να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι και να οικοδομήσουμε την Ευρώπη των Εθνών, που θα αντικαταστήσει την ολοκληρωτική ΕΕ που γνωρίζουμε σήμερα», συνέχισε η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς. Επέμεινε στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «ολοκληρωτική» διότι «μας έγινε σαφές ότι η δημοκρατία δεν μπορεί να ακυρώσει τις συνθήκες». Η Λεπέν πρόσθεσε «εάν ήμουν Βρετανίδα, θα ψήφιζα υπέρ του Brexit».

eleftherostypos.gr