Η διεθνής Ομάδα Επαφής ζητά την διεξαγωγή "ελεύθερων προεδρικών εκλογών" στην Βενεζουέλα
07/02/2019 23:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η διεθνής Ομάδα Επαφής ζητά την διεξαγωγή "ελεύθερων προεδρικών εκλογών" στην Βενεζουέλα

Η διεθνής Ομάδα Επαφής που αποτελείται από ευρωπαϊκές και λατινοαμερικανικές χώρες, ζήτησε την διεξαγωγή "ελεύθερων προεδρικών εκλογών" στην Βενεζουέλα.

Μετά την πρώτη σύνοδο της στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, η ομάδα "κάλεσε για τη διαμόρφωση μιας κοινής διεθνούς προσέγγισης για την υποστήριξη μιας ειρηνικής, πολιτικής, δημοκρατικής και αμιγώς βενεζουελανής επίλυσης της κρίσης, που θα αποκλείει τη χρήση βίας, μέσω ελεύθερων, διαφανών και αξιόπιστων προεδρικών εκλογών, μe βάση το Σύνταγμα της Βενεζουέλας ", αναφέρει το ανακοινωθέν της συνόδου που υπογράφουν όλες οι συμμετέχουσες χώρες, με εξαίρεση τη Βολιβία και το Μεξικό.

Παράλληλα αναφέρεται ότι η ομάδα των χωρών αυτών θα στείλει μια τεχνική αποστολή στην Βενεζουέλα για να βοηθήσει στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας και να στηρίξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών το συντομότερο δυνατόν.

Νωρίτερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι διαβεβαίωσε πως η διεθνής Ομάδα Επαφής που συγκροτήθηκε από την ΕΕ, προωθεί μια ειρηνική και πολιτική λύση στην κρίση, προσθέτοντας πως μια απόφαση θα πρέπει τελικώς να έρθει από τον βενεζουελανό λαό.

Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ για τους Βενεζουελάνους έφτασαν στην μεθοριακή πόλη της Κολομβίας

Τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ με προορισμό την Βενεζουέλα, έφτασαν σήμερα στα σύνορα της Κολομβίας, στην πόλη Κούκουτα και οι αξιωματούχοι περιμένουν οδηγίες για τον τρόπο διανομής των τροφίμων και των φαρμάκων.

Με συνοδεία μοτοσικλέτες της αστυνομίας, τα σχεδόν δέκα οχήματα, που μεταξύ άλλων μεταφέρουν μη αλλοιώσιμα τρόφιμα - έφτασαν στις 14:43 (21:43 ώρα Ελλάδας) στους χώρους αποθήκευσης της πόλης που έχουν οργανώσει οι κολομβιανές αρχές κοντά στη διεθνή γέφυρα Τιεντίτας.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο – που έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να «ταπεινωθεί» η Βενεζουέλα με «ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας» - επιτρέψει την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, την οποία ζήτησε η αντιπολίτευση της χώρας.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ