Γνωστός στην αντιτρομοκρατική ο 19χρονος Γάλλος που αποκεφάλισε τον ιερέα - «Εσείς οι χριστιανοί μας σκοτώνετε»
27/07/2016 14:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Γνωστός στην αντιτρομοκρατική ο 19χρονος Γάλλος που αποκεφάλισε τον ιερέα - «Εσείς οι χριστιανοί μας σκοτώνετε»

Ενας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ στη Νορμανδία της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας, αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολάν.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Κερμίς «ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία». Ο 19χρονος σφαγέας είχε προσπαθήσει να φθάσει στη Συρία το 2015 και, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, ανακρίθηκε και προφυλακίστηκε διότι τον βάραιναν υποψίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους και υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.Την ίδια ώρα σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι οι δράστες της σφαγής υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία, σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή.

Γνωστός στην αντιτρομοκρατική ο 19χρονος Γάλλος που αποκεφάλισε τον ιερέα - «Εσείς οι χριστιανοί μας σκοτώνετε» φώναζε

Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

«Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία», είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

Η αδελφή Ντανιέλ ανέφερε ακόμη ότι ένας εκ των δραστών της είπε: «Εσείς οι χριστιανοί μας σκοτώνετε».

Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

Οι δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης των ομήρων που κρατούνταν στην εκκλησία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point ο ιερέας Ζακ Αμέλ γεννήθηκε το 1930 στο Darnétal και χειροτονήθηκε το 1958.

imerisia.gr