Ερντογάν: Στη Δ. Θράκη ήταν Τούρκοι πολίτες, δεν τους γυρίζουμε την πλάτη
12/04/2018 22:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Στη Δ. Θράκη ήταν Τούρκοι πολίτες, δεν τους γυρίζουμε την πλάτη

Δεν ξεχνά «τα σύνορα της καρδιάς του» ο πρόεδρος της Τουρκίας, περιλαμβάνοντας σε αυτά και τη Δυτική Θράκη… «Έναν αιώνα πριν, οι άνθρωποι στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Αλγερία, στο Αφγανιστάν, στη Γεωργία, στην Αίγυπτο, στην Κριμαία και στη Δυτική Θράκη ήταν πολίτες της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά την Πέμπτη σε ομιλία του ο τούρκος πρόεδρος.


Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε εκ νέου τη θλίψη του για τα σημερινά«περιορισμένα»σύνορα της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα γυρίσουμε την πλάτη» στους παλαιότερα τούρκους (σ.σ οθωμανούς) πολίτες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έβαλλε και κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας λέγοντας πώς δεν πρέπει να δικαιούνται να ομιλούν για «πολιτισμό» όταν «οι μεν εφάρμοσαν ναζιστικές πρακτικέςστους Ρομά, ενώ οι δε τους απέλασαν». «Μη δίνετε σημασία όταν καυχιούνται για το πόσο ‘’πολιτισμένοι’’ είναι» δήλωσε σκωπτικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στρέφοντας εξάλλου τα βέλη του κατά του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ο Ερντογάν δήλωσε ότι «οι δυτικοί σύμμαχοι νομίζουν ότι μπορούν να τους σώσουν με το να υψώνουν τις σημαίες τους δίπλα στα τεθωρακισμένα του PYD. «Θα καταστρέψουμεκαθέναν από αυτούς (τους αντάρτες) με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μην μπείτε στο δρόμο μας» προειδοποίησε τη Δύση.

Πηγή: http://www.skai.gr