Ερντογάν: Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο
15/02/2019 22:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Κύπρο

Τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και το Αιγαίο τα προστατεύουμε με αυστηρό τρόπο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε προεκλογική του ομιλία στην Προύσα.


Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε συγκεκριμένα πως "εάν δεν προστατεύσουμε με αυστηρό τρόπο τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, γνωρίζουμε πολύ καλά τι εικόνα θα εμφανιστεί μπροστά μας στο μέλλον".

Ανέφερε ακόμη ότι "όπως και στη διπλωματία γνωρίζουμε καλά ότι πρέπει να έχουμε και γερή οικονομία" και πρόσθεσε πως "για την πραγματοποίηση όλων αυτών χρειάζεται πολιτική σταθερότητα στη χώρα".

"Γι’ αυτό είναι σημαντικές οι δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου. Θα κατακτήσουμε το κάστρο από μέσα, μην το ξεχνάτε" ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα: Οι οκτώ πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία και να δικαστούν εκεί, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν.

Ο Οζουγκεργκίν ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν άλυτα ζητήματα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών, σημειώνοντας πως "όλα είναι πολύπλοκα".

"Είναι σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Η συνέχιση του διμερούς διαλόγου είναι κάτι που πάντα θέλαμε" πρόσθεσε.

Μπαράζ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη

Σε παραβιάσεις προχώρησαν για άλλη μία φορά τουρκικά αεροσκάφη στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Μάλιστα, τέσσερα από αυτά ήταν οπλισμένα.

Συγκεκριμένα, δύο σχηματισμοί, αποτελούμενοι ο καθένας από δύο F-16, καθώς και μεμονωμένα τέσσερα CN-235, προέβησαν σε έξι παραβάσεις του FIR Αθήνας και σε 39 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (16 από ένα CN-235 και 23 από τους σχηματισμούς).

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή:capital.gr, philenews/ΚΥΠΕ