Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δώστε μας τον «τρομοκράτη» Γκιουλέν
16/07/2016 21:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δώστε μας τον «τρομοκράτη» Γκιουλέν

Νέα, θριαμβευτική, εμφάνιση ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν δίστασε πλέον «να δείξει τα δόντια του» προς πάσα κατεύθυνση, λιγότερο από 24 ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που συγκλόνισε τη χώρα και τον κόσμο.

Χαρακτήρισε «καρκίνωμα» την μερίδα του στρατού που μετείχε στο πραξικόπημα, προαναγγέλλοντας μεγάλες «μεταρρυθμίσεις» και εκκαθαρίσεις που ως γνωσόν βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

«Φωτογράφισε» ως υπαίτιους τον Φετουλάχ Γκιουλέν και τους Κούρδους, ενώ δεν δίστασε να στρέψει τα βέλη του προς τις ΗΠΑ, ζητώντας να προχωρήσουν στην έκδοσή του. «Οτι μας ζητήσατε εμείς σας το δώσαμε» είπε χαρακτηριστικά. Δεν αναφέρθηκε σε αυτόν ονομαστικά, αλλά μιλώντας για τα «άτομα που κρύβονται στην Πενσιλβάνια», τον χαρακτήρισε ωστόσο «τρομοκράτη».

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δώστε μας τον «τρομοκράτη» Γκιουλέν

«Αδέρφια μου, απευθύνω έκκληση στις ΗΠΑ. Κάθε φορά που ζητήσατε έναν τρομοκράτη από εμάς, εμείς τον εκδώσαμε και τώρα τα άτομα αυτά εντάσσονται σε αυτή τη λίστα για εμάς και ζητάμε να τους παραδώσετε», ανέφερε.

Ανέφερε ότι υπάρχουν ξένες δυνάμεις που θέλουν να πυροδοτήσουν αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό, τονίζοντας ότι η ενότητα στον τουρκικό λαό είναι ισχυρή.

«Εχουμε τη στήριξη του Θεού» και «κανένας εχθρός δεν μπορεί να μας σταθεί εμπόδιο», τόνισε κάνοντας μία ακόμη επίδειξη ισχύος μιλώντας στους φανατικούς υποστηρικτές του.

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Δώστε μας τον «τρομοκράτη» Γκιουλέν

«Αυτοί πίστευαν ότι ο βομβαρδισμός μπορούσε να σταματήσει το έργο του Κοινοβουλίου, όμως σήμερα έγινε σύγκληση του Κοινοβουλίου, το οποίο και κατέληξε σε μια κοινή δήλωση» είπε και συνέχισε: «Αδέρφια μου, το Κοινοβούλιο συνήλθε σήμερα και έδωσε μια σημαντική κοινοποίηση, που εκφράζει την ενότητα και την αλληλεγγύη την οποία ανέκαθεν χρειαζόμαστε και, αν αυτό το διαφυλάξουμε, κανένα εμπόδιο δεν θα είναι ανυπέρβλητο».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος «ήταν μια πράξη αυτών που δεν μπορούσαν να χωνέψουν και να δεχτούν την ανάπτυξη της Τουρκίας»

Αφησε δε ανοιχτό το θέμα επαναφοράς της θανατικής ποινής, κάτι που ύστερα από παρότρυνση αξιωματούχων του ζητά όλο και μεγαλύτερη μερίδα υποστηρικτών του.

Κάλεσε ακόμη το λαό να παραμείνει στους δρόμους και σε επαγρύπνιση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μίλησε μπροστά από την κατοικία του στην Πόλη, χρησιμοποιώντας παραπλανητικά κουβούκλιο που υποδείκνυε ότι είναι στο δημαρχείο, ενώ δεν έχει επιστρέψει ακόμη στην Αγκυρα.

Θανατική ποινή

Δήλωσε ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών του που φώναζε υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής ότι τέτοιου είδους αιτήματα ενδεχομένως θα συζητηθούν στην τουρκική Εθνοσυνέλευση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα.

Χαμογελαστός και ήρεμος, ο Ερντογάν τόνισε ότι η απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης διαπράχθηκε από μια μειονότητα των ενόπλων δυνάμεων.

"Οι ένοπλες δυνάμεις είναι δικές μας, όχι εκείνες της παράλληλης δομής. Εγώ είμαι ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων", τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο δίκτυο του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι υποδαύλισε το πραξικόπημα όπως και άλλες απόπειρες ανατροπής του.

imerisia.gr