Ερντογάν: Όποιος πάει να μας διώξει από την Κωνσταντινούπολη θα φύγει με φέρετρο
18/03/2019 18:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Όποιος πάει να μας διώξει από την Κωνσταντινούπολη θα φύγει με φέρετρο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας και τα όσα έγραφε στο μανιφέστο του.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας βρέθηκε σήμερα το πρωί στα Δαρδανέλλια και σε ομιλία του επιτέθηκε σε όσους αποκαλούν την… Istanbul, ως Κωνσταντινούπολη, όπως ο 28χρονος μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας.

"Την "Istanbul" δεν θα μπορέσετε να την κάνετε ποτέ Κωνσταντινούπολη. Εμείς είμαστε εδώ και 1.000 χρόνια. Όποιος επιχειρήσει να μας απομακρύνει από εδώ, θα φύγει με το φέρετρο του όπως το κάναμε στο παρελθόν", είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν που επιδιώκει να συγκεντρώσει στήριξη για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου, περιέγραψε σήμερα τις φονικές επιθέσεις με τους 50 νεκρούς σε τεμένη της Νέας Ζηλανδίας ως μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης εναντίον της Τουρκίας και ανέφερε ότι ανέφερε ότι η επίθεση αποτελεί απόδειξη του αντιμουσουλμανικού αισθήματος παγκοσμίως.

"Μας δοκιμάζουν από απόσταση 16.500 χλμ, από τη Νέα Ζηλανδία, με τα μηνύματα που στέλνουν από εκεί. Δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη ενέργεια, είναι οργανωμένο" επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Πηγή: Capital.gr με πληροφορίες από protothema.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ