Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου είπε ότι μέσα σε 15 ημέρες θα εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες
18/07/2016 12:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου είπε ότι μέσα σε 15 ημέρες θα εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες

Επιχείρηση εκκαθάρισης του στρατού, της δικαιοσύνης και του κρατικού μηχανισμού διεξάγει τα τελευταία 24ωρα στην Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνολικά, περί τα 2.900 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν συλληφθεί, 2.745 δικαστικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, 10 δικαστικοί - μέλη των Ανώτατων Δικαστηρίων- έχουν συλληφθεί, ενώ έχουν εκδοθεί περίποθ 200 εντάλματα για άλλους ανώτατους δικαστικούς.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι μέσα σε 15 μέρες η Ελλάδα θα εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που το έσκασαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της Παρασκευής.

Σε ομιλία του έξω από το σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Είπε ακόμη ότι θα στείλουν επιστολή στις ΗΠΑ και θα ζητούν την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την επικοινωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τούρκου προέδρου, ο Ελληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου θα είναι σύντομες, αλλά θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στα όσα προβλέπουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε στον κ. Τσίπρα τις ευχαριστίες του για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου, κατά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

imerisia.gr