Ερντογάν: Μάχη για την ανεξαρτησία της δίνει η Τουρκία, όπως το 1922
31/08/2018 11:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Μάχη για την ανεξαρτησία της δίνει η Τουρκία, όπως το 1922

"Μάχη για την ανεξαρτησία της" όπως το 1922 δίνει το 2018 η Τουρκία όπως υποστήριξε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σκιά της κατάρρευσης της τουρκικής λίρας και της Turk Telekom.

"Το τουρκικό έθνος υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του όπως έκανε πριν από 96 χρόνια με την έμπνευση από χιλιάδες χρόνια ιστορικών αξιών", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε ομιλία του για την 96η επέτειο του λεγόμενου "Πολέμου για την Ανεξαρτησία" με τη νίκη της Τουρκίας κατά της Ελλάδας στη Μικρά Ασία, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

"Οι εντεινόμενες απειλές, παραβιάσεις και επιθέσεις κατά της ανεξαρτησίας της χώρας μας δεν θα μας στερήσουν τα ιδανικά και τους στόχους μας… Το τουρκικό έθνος υπερασπίζεται την ανεξαρτησία του όπως έκανε πριν από 96 χρόνια αντλώντας έμπνευση από τα χιλιάδες χρόνια των ιστορικών αξιών του", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

H τουρκική οικονομία, δήλωσε, είναι ισχυρή αλλά έχουν δεκαπλασιαστεί οι πιέσεις στην Τουρκία συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

"Η Τουρκία θα είναι πάντα παρούσα σε περιοχές που έχουν προβλήματα από την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο, που ενδιαφέρουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας", διεμήνυσε δε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

"Ακολουθούμε μια ενεργητική πολιτική και ενδυναμώνουμε την παρουσία μας στην περιοχή. Εμείς την παρουσία μας σε περιοχές δεν την εννοούμε μόνο ως στρατιωτική παρουσία, πραγματοποιούμε και άλλες δράσεις που ανυψώνουν το όνομα της χώρα μας", σημείωσε.

Πηγή:capital.gr