Ερντογάν: Η Τουρκία θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο
06/08/2018 23:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ερντογάν: Η Τουρκία θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Η Τουρκία θα ξεκινήσει να διενεργεί πετρελαϊκές γεωτρήσεις σε βαθιά και ρηχά σημεία στη Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όπως μεταδίδει η Hurriyet Daily News.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι και ένα δεύτερο πλοίο θα ξεκινήσει να ταξιδεύει για την εξερεύνηση κοιτασμάτων στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Τουρκία.

"Θα τριπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας να πετύχουμε τα μέγιστα οφέλη από τα αποθέματα υδρογονανθράκων στη θάλασσα", δήλωσε.

Η Τουρκία είναι σε οικονομικό πόλεμο

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις στο πλαίσιο της παρουσίασης ενός φιλόδοξου σχεδίου δράσης 100 ημερών το οποίο εστιάζει στην ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι τα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα θα συνεχιστούν.

Το σχέδιο του περιλαμβάνει συνολικά 400 σχέδια σε τομείς όπως η ενέργεια, το εξωτερικό εμπόριο, η παιδεία, η υγεία, ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός.

"Αυτά τα 400 σχέδια με κόστος 46 δισ. λίρες θα δημιουργήσουν έναν θετικό αντίκτυπο για το νέο σύστημα διακυβέρνησης", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με έναν οικονομικό πόλεμο. Αλλά μην ανησυχείτε, θα νικήσουμε τον πόλεμο όπως κάναμε και στο παρελθόν", δήλωσε.

Κάλεσε παράλληλα τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις που έχουν σε ξένο νόμισμα και χρυσό σε τουρκικές λίρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι τα 48 από τα 400 σχέδια εντός των 100 πρώτων ημερών συνδέονται με την αμυντική βιομηχανία καθώς η κυβέρνηση του σχεδιάζει να έχει μηδενική εξάρτηση από τις προμήθειες από το εξωτερικό.

Πηγή: capital.gr