Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η Γιούλια Σκριπάλ
10/04/2018 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η Γιούλια Σκριπάλ

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο η Γιούλια Σκριπάλ, η οποία μαζί με τον πατέρα της Σεργκέι, έναν Ρώσο πρώην κατάσκοπο, δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στο Σάλσμπερι της Βρετανίας στις 4 Μαρτίου, ανακοίνωσε σήμερα η ιατρική διευθύντρια του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.

«Η Γιούλια Σκριπάλ έχει πλέον πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο», ανέφερε η Κριστίν Μπλάνσαρντ, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του νοσοκομείου του Σάλσμπερι σε ανακοίνωσή της προς τους δημοσιογράφους.

«Δεν είναι το τέλος της θεραπείας της, όμως είναι ένα σημαντικό βήμα», τόνισε.

«Ο πατέρας της έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο επίσης. Την Παρασκευή ανακοίνωσα ότι δεν είναι πλέον σε κρίσιμη κατάσταση. Αν και αναρρώνει πιο αργά από τη Γιούλια, ελπίζουμε ότι και εκείνος θα μπορέσει σύντομα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο», πρόσθεσε η Μπλάνσαρντ.

Σύμφωνα με την ίδια, «οι δύο ασθενείς ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά στη θεραπεία που τους δώσαμε».

Νωρίτερα το BBC είχε μεταδώσει ότι η 33χρονη Γιούλια πήρε εξιτήριο χθες και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, ενώ ο πατέρας της παραμένει νοσηλευόμενος. Το ρωσικό πρακτορείο RIA είχε μεταδώσει ότι η νεαρή γυναίκα θα ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία.

Ρωσία: Οποιαδήποτε μυστική επανεγκατάσταση των Σκριπάλ θα θεωρηθεί «απαγωγή»

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο ανακοίνωσε πως θα θεωρήσει απαγωγή πολιτών της οποιαδήποτε μυστική επανεγκατάσταση του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ, του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του που δηλητηριάσθηκαν τον περασμένο μήνα.

Αν το ζευγάρι επανεγκατασταθεί μυστικά, τότε θα χαθεί η ευκαιρία να ακούσουμε τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα, υπογράμμισε η ρωσική πρεσβεία.

«Ο κόσμος, καθώς δεν θα έχει καμιά ευκαιρία αλληλεπίδρασης μαζί τους, θα έχει κάθε λόγο να θεωρήσει πως πρόκειται για απαγωγή των δύο ρώσων υπηκόων ή τουλάχιστον για απομόνωσή τους», αναφέρεται στον ιστότοπο της πρεσβείας.

Η Γιούλια Σκριπάλ πήρε νωρίτερα σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο, πάνω από έναν μήνα αφότου δηλητηριάσθηκε με νευροπαραλυτικό παράγοντα στρατιωτικού επιπέδου μαζί με τον πατέρα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ