Εξέγερση στο Παρίσι για το προεδρικό διάταγμα των εργασιακών
13/05/2016 13:42
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εξέγερση στο Παρίσι για το προεδρικό διάταγμα των εργασιακών

Αστυνομικοί συγκρούονται με διαδηλωτές στο Παρίσι, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους με αφορμή το προεδρικό διάταγμα για τα εργασιακά.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για το προεδρικό διάταγμα της κυβέρνησης του Μανουέλ Βάλς που παρακάμπτει το κοινοβούλιο και επιβάλει την νομοθεσία για τις χαλαρές εργασιακές σχέσεις.

Την στιγμή που στην Εθνοσυνέλευση συζητείτο το αίτημα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, οι διαδηλωτές συγκρούονταν στους δρόμους της πρωτεύουσας με τους αστυνομικούς να κάνουν ευρεία χρήση χημικών και τους πολίτες να απαντούν με πετροπόλεμο.

H πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση απορρίφθηκε καθώς, ακόμη και οι σοσιαλιστές αντάρτες βουλευτές που αντιδρούν στις πρακτικές της κυβέρνησης δεν εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να κάνουν το χατίρι της αντιπολίτευσης και να προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, 246 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στην πρόταση μομφής που όμως για να περάσει χρειαζόταν 288 ψήφους.

eleftherostypos.gr