Έκρηξη έξω από σταθμό του μετρό στη Στοκχόλμη - ένας νεκρός
07/01/2018 16:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκρηξη έξω από σταθμό του μετρό στη Στοκχόλμη - ένας νεκρός

Ένας 60χρονος έχασε τη ζωή του και μια 54χρονη τραυματίστηκε από έκρηξη που σημειώθηκε έξω από σταθμό μετρό της Στοκχόλμης στη Σουηδία, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν σήκωσε ένα αντικείμενο από τον δρόμο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. Σύμφωνα με τις εφημερίδες Expressen και Aftonbladet, πιθανόν να επρόκειτο για χειροβομβίδα.

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την πληροφορία για την οποία οι εφημερίδες δεν επικαλούνται πηγές.

"Προφανώς υπάρχει κάτι που προκάλεσε ισχυρή έκρηξη... Αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει έρευνα των εμπειρογνωμόνων", είπε ο εκπρόσωπος.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο μια 45χρονη γυναίκα. Η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Varby Gard νότια της σουηδικής πρωτεύουσας. Ο σταθμός και μια διπλανή πλατεία έκλεισαν για να πραγματοποιήσει η αστυνομία ελέγχους.

Σύμφωνα με τον Independent, στέλεχος της αστυνομίας δήλωσε πως οι αρχές δεν συσχετίζουν το περιστατικό με την τρομοκρατία.

varby farm

Στελέχη των σουηδικών αρχών δήλωσαν πως ειδική ομάδα πυροτεχνουργών βρίσκεται στο σημείο και ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο ανέφερε σε μέσα ενημέρωσης πως η έκρηξη προκλήθηκε από αντικείμενο που υπήρχε στο έδαφος χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

capital.gr