Εκδόθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του Πουτζντεμόν
03/11/2017 21:59
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εκδόθηκε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά του Πουτζντεμόν

Η Ισπανίδα δικαστής Κάρμελ Λαμέλα εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και τεσσάρων συνεργατών του, οι οποίοι έχουν διαφύγει στο Βέλγιο.

Η δικαστής απέρριψε επίσης το αίτημα του Πουτζντεμόν να καταθέσει μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Εν τω μεταξύ, ο Πουτζντεμόν δήλωσε σήμερα ότι είναι "έτοιμος" να συμμετάσχει στις πρόωρες περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία. "Είμαι έτοιμος να θέσω υποψηφιότητα… μπορώ να κάνω εκστρατεία από οπουδήποτε" σημείωσε σε δηλώσεις του στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

"Θεωρούμε ότι είμαστε μια νόμιμη κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια προκειμένου να πούμε στον κόσμο τι συμβαίνει στην Ισπανία… Οι εκλογές δεν θα είναι ουδέτερες, ανεξάρτητες και ομαλές αν η κυβέρνηση βρίσκεται στην φυλακή" σημείωσε επίσης.

Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι οι ισπανικές δικαστικές αρχές είναι πλέον πολιτικοποιημένες.

"Δεν θα αποφύγω τη Δικαιοσύνη. Θα παρουσιαστώ ενώπιον των δικαστικών αρχών, αλλά ενώπιον των πραγματικών δικαστικών αρχών", τόνισε ο Πουτζντεμόν.

"Είπα στον δικηγόρο μου να μεταφέρει στις δικαστικές αρχές του Βελγίου ότι είμαι διατεθειμένος να συνεργαστώ", επισήμανε.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι είναι "αρκετά σαφές ότι οι δικαστικές αρχές της Ισπανίας έχουν γίνει πολιτικοποιημένες".

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ