Εικόνες χάους στη Βενεζουέλα: Λεηλασίες, συλλήψεις, στρατιώτες στους δρόμους
19/12/2016 12:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εικόνες χάους στη Βενεζουέλα: Λεηλασίες, συλλήψεις, στρατιώτες στους δρόμους

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στην Βενεζουέλα, παρά την απόφαση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο να κυκλοφορήσει ξανά το χαρτονόμισμα των 100 μπολιβάρ.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με το Reuters, έχουν συλληφθεί, ενώ στρατιώτες περιπολούν πλέον στους δρόμους των πόλεων μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες των τελευταίων ημερών.

Ο Νίκολας Μαδούρο σημείωσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τυχόν καταγγελίες από την πλευρά των ΗΠΑ ότι πρόκειται για πολιτικούς κρατούμενους.

Η απόφασή του για απόσυρση του χαρτονομίσματος των 100 μπολιβάρ προκάλεσε οικονομικό κραχ στην αγορά, με πολλά καταστήματα να κατεβάζουν ρολά λόγω έλλειψης ρευστότητας και πολίτες να αδυνατούν να αγοράσουν αγαθά καθημερινής ανάγκης, ακόμα και τρόφιμα. Οι ταραχές προκάλεσαν τον θάνατο ενός 14χρονου αγοριού, στην πόλη Ελ Καγιάο.
Ο Μαδούρο για να δικαιολογήσει το κενό ρευστότητας, υποστήριξε ότι η Βενεζουέλα έπεσε θύμα διεθνούς σαμποτάζ που καθυστέρησε την παράδοση του νέου χαρτονομίσματος των 500 μπολιβάρ, που θα αντικαταστήσει το αυτό τον 100.

Τα περισσότερα περιστατικά βίας σημειώθηκαν στη νότια πολιτεία Μπολιβάρ, ειδικά στις πόλεις Ελ Καγιάο και στην Σιουδάδ Μπολιβάρ, με τον δήμαρχο να δηλώνει πως 135 άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση λόγω της βίας.imerisia.gr