«Είδα τα πτώματα να πέφτουν δεξιά κι αριστερά» - Σοκαριστικά βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση
15/07/2016 14:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Είδα τα πτώματα να πέφτουν δεξιά κι αριστερά» - Σοκαριστικά βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση

Μόλις λίγους μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι που έβαψε με αίμα το Μπατακλάν και κατά την οποία σκοτώθηκαν 132 άνθρωποι, η Γαλλία ζει ακόμη μια μαύρη νύχτα μετά το μακελειό στη Νίκαια, όπου φορτηγό παρέσυρε πεζούς τη νύχτα της Εθνικής Εορτής της χώρας με 80 νεκρούς μέχρι στιγμής.


Σοκ έχουν προκαλέσει σε ολόκληρο τον κόσμο τα βίντεο και οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ όπου έγινε το χτύπημα να έχει βαφτεί στο αίμα.

Το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες από τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νίκαια, δηλώνουν ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια.

«Είδα τα πτώματα να πέφτουν δεξιά κι αριστερά» - Σοκαριστικά βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση

Οι τραυματίες έχουν κατανεμηθεί επί τη βάσει του αριθμού της εισόδου τους στα νοσοκομεία, ενώ στη σκηνή της επίθεσης τα πτώματα έχουν καλυφθεί με λευκά σεντόνια και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν πιστεύουν σε αυτό που συνέβη.

Η ώρα ήταν 10:30μ.μ και εκατοντάδες άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στην Promenade des Anglais, της γαλλικής Νίκαιας, για να παρακολουθήσουν ένα σόου πυροτεχνημάτων, ανήμερα της επετείου της πτώσης της Βαστίλης, της μεγάλης εθνικής εορτής των Γάλλων.

Ξαφνικά ένα φορτηγό ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα – κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες εκτιμούν πως άγγιξε και τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα – και κυριολεκτικά θέρισε τους ανυποψίαστους πεζούς. Ο οδηγός έστριψε εσκεμμένα το τιμόνι προς το πλήθος και, διανύοντας περίπου δύο χιλιόμετρα ζιγκ-ζαγκ, πάτησε όποιον βρήκε μπροστά του.

“Είδα τα πτώματα να πέφτουν δεξιά κι αριστερά καθώς το φορτηγό περνούσε. Πάγωσα. Όσοι βρίσκονταν εκεί έφερναν νερό και πετσέτες για τους τραυματισμένους, ενώ μετέφεραν στην άκρη του δρόμου, αυτούς που δεν είχαν καμία ελπίδα,” δηλώνει ο δημοσιογράφος Νταμιέν Αλεμάν.

Το φορτηγό ήταν γεμάτο με όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά, και οι αρχές εικάζουν πως ο οδηγός και οι ενδεχόμενοι συνεργοί του, αν αποδειχθεί εν τέλει ότι είχε συνεργούς, σχεδίαζαν ένα τρομοκρατικό χτύπημα σαφώς μεγαλύτερης κλίμακας, αλλά όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό, επελέγη αυτή ο πρωτοφανής αυτός τρόπος επίθεσης εναντίον πολιτών με φορτηγό.

Μέσα στο όχημα βρέθηκαν και τα έγγραφα του δράστη που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν 31χρονος Γάλλος πολίτης τυνησιακής καταγωγής. Οι αρχές ελπίζουν να βρουν και το κινητό του δράστη, ώστε να ελέγξουν το ιστορικό των κλίσεων του και να διαπιστωθεί τυχόν σύνδεσή του με άλλους συνεργούς. Αυτόπτες μάρτυρες πάντως κάνουν λόγο για έναν ακόμη συνεργό ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία μετά την επίθεση που διαπράχθηκε με φορτηγό στη Νίκαια, με την οποία προτρέπει τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου που βρίσκονται στην περιοχή να ακολουθούν τις οδηγίες των γαλλικών αρχών.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές και προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες μετά την επίθεση που όπως φαίνεται σημειώθηκε κατά τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης στη Νίκαια. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή, ακολουθήστε τις οδηγίες των γαλλικών αρχών», αναφέρει η οδηγία του Φόρεϊν Όφις, που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

imerisia.gr