Δύο F-16 προσπάθησαν να καταρρίψουν το αεροπλάνο του Ερντογάν
18/07/2016 12:19
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δύο F-16 προσπάθησαν να καταρρίψουν το αεροπλάνο του Ερντογάν

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες προσπάθησαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το Reuters επικαλείται μαρτυρίες των όσων συνέβησαν στην πτήση του Ταγίπ Ερντογάν από το Μαρμαρίς στην Κωνσταντινούπολη. «Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο».

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα». «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο Reuters πως το αεροσκάφος του Ερντογάν παρενοχλήθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης από το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τον Μαρμαρά από δυο F16, ωστόσο ο πρόεδρος κατάφερε να φτάσει ασφαλής στην Κωνσταντινούπολη.

Δεύτερος ανώτατος αξιωματούχος επίσης είπε πως το αεροσκάφος "είχε φασαρίες" στον αέρα, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες.

imerisia.gr