Δημοψήφισμα και απευθείας συζητήσεις με Βρυξέλλες για παραμονή στην ΕΕ ανακοίνωσε η Σκωτία
25/06/2016 19:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοψήφισμα και απευθείας συζητήσεις με Βρυξέλλες για παραμονή στην ΕΕ ανακοίνωσε η Σκωτία

Η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζεον τόνισε ότι η επιλογή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας «πρέπει οπωσδήποτε να μπει στο τραπέζι».

«Η προοπτική αποχώρησης της Σκωτίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ενάντια στη βούληση των Σκωτσέζων, όπως καταγράφηκε στο δημοψήφισμα», είπε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας.

Η Νίκολα Στάρτζεον ανακοίνωσε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου πως η κυβέρνηση της χώρας θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να δρομολογήσει ένα νέο δημοψήφισμα, για την ανεξαρτησία της χώρας από την Μεγάλη Βρετανία!

Όπως ενημέρωσε η ίδια, η απόφαση πάρθηκε μετά την συνάντηση που είχε με το υπουργικό της συμβούλιο, στο οποίο φυσικά συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα της χώρας μετά την επικράτηση του Brexit.

Η Στάρτζεον, δήλωσε πως θα επιδιώξει απευθείας ομιλίες με την Ευρωπαϊκή ηγεσία και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς την επόμενη εβδομάδα.

eleftherostypos.gr