Δικαστήριο «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO στα Σκόπια
01/11/2018 17:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δικαστήριο «πάγωσε» τα περιουσιακά στοιχεία του VMRO στα Σκόπια

Ενα ακόμη πλήγμα δέχεται το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO, που αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών: Ενώ κορυφαία στελέχη του αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά, δικαστήριο των Σκοπίων δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία, μετά από καταγγελίες ότι έλαβε παράνομη χρηματοδότηση 4,9 εκατ. ευρώ.

H προσωρινή διαταγή για το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων ήρθε από δικαστήριο των Σκοπίων, γεγονός που αναμένεται ότι θα προκαλέσει νέες εντάσεις στο πολιτικό σκηνικό, σε μια περίοδο που οι διαδικασίες για τη Συνταγματική Αναθεώρηση συνεχίζονται.

Η απόφαση που αφορά σε 69 ακίνητα του εθνικιστικού κόμματος-περιλαμβανομένου και του αρχηγείου του- και αναμένεται να οξύνει ακόμη περισσότερο το πολιτικό κλίμα στην ΠΓΔΜ, ελήφθη κατόπιν αιτήματος του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα που ερευνά υποθέσεις σχετικά με το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών που ξέσπασε το 2015.

Tον Μάιο του 2017 η εισαγγελία είχε ξεκινήσει έρευνα σε βάρος 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά από καταγγελίες ότι το VMRO-DPMNE έλαβε παράνομη χρηματοδότηση ύψους 4.9 εκ. ευρώ.

Ο ΓΓ του κόμματος, Ίγκoρ Γιανούσεφ, έκανε λόγο για «κλιμάκωση των πολιτικών διώξεων» μετά την αποτυχία διάσπασής του με απειλές και εκβιασμούς καταγγέλλοντας τον Ζόραν Ζάεφ για απόπειρα εκφοβισμού.

Πηγή:eleftherostypos.gr