Διάγγελμα Ερντογάν μέσω skype: Δίνουμε μάχη για τη Δημοκρατία - Πληροφορίες ότι εγκατέλειψε τη χώρα και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία
16/07/2016 00:41
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάγγελμα Ερντογάν μέσω skype: Δίνουμε μάχη για τη Δημοκρατία - Πληροφορίες ότι εγκατέλειψε τη χώρα και ζήτησε άσυλο στη Γερμανία

Μέσω skype απευθύνθηκε προς τον τουρκικό λαό ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οπως είπε ο Ερντογάν αυτό που συμβαίνει είναι παράνομο και διαβεβαίωσε τον κόσμο ότι θα αποκατασταθεί η τάξη. Παραδέχθηκε πάντως ότι η κατάσταση δεν ελέγχεται από αυτόν.

Αυτή τη στιγμή δίνουμε μάχη της Δημοκρατίας, είπε ο Ερντογάν. Τόνισε ότι το πραξικόπημα αυτό δεν θα πετύχει. Οσοι προσπάθησαν να κάνουν πραξικοπήματα εξαφανίστηκαν. Ο Ερντογάν είπε πως οι «πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους στα δικαστήρια και τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν οι πραξικοπηματίες το στόχο τους».

«Θα το ξεπεράσουμε αυτό. Το Εθνος πρέπει να βγει στις πλατείες και να συγκεντρωθεί για να αντιδράσει για την απόπειρα εξέγερσης. Θα πληρώσουν υψηλότατο τίμημα οι υπεύθυνοι. Ευθύνεται το κίνημα Γκιουλέν και το πραξικόπημα είναι έργο μειοψηφίας του Στρατού» είπε χαρακτηριστικά.

Με την παρουσία του ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε τις δραματικές ώρες για την χώρα και ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία. Το γεγονός όμως ότι βγήκε μέσω skype δείχνει ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάμερες ενώ είναι άγνωστο που βρίσκεται, που τον έχουν κρύψει οι συνεργάτες του.

Νωρίτερα ενημερωτικό site αναφέρει ότι ο Ερντογάν εγκατέλειψε την Τουρκία, μετά το πραξικόπημα του Στρατού, με το ιδιωτικό τζετ του. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε άσυλο από τη Γερμανία.

Λίγη ώρα αργότερα βγήκε στα κανάλια μαγνητοσκοπημένη δήλωση του. κ. Ερντογάν. Η δήλωση έγινε νωρίτερα καθώς δεν είχαν κλείσει ακόμη τα κρατικά κανάλια. Ο Πρόεδρος ζήτησε από τους περήφανους αξιωματικούς να αντισταθούν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον ιμάμη Φετχουλάν Γκιουλέν ότι είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα που συντελείται στην χώρα και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει όσους οργάνωσαν την απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο NTV

Ο Ερντογάν δήλωσε πως εκείνοι που αποπειράθηκαν να διαπράξουν το πραξικόπημα δεν έκαναν καμία απόπειρα να τον συλλάβουν.

imerisia.gr