Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για τις φορολογικές δηλώσεις του Trump
16/04/2017 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για τις φορολογικές δηλώσεις του Trump

Σε περισσότερες από 150 πόλεις των ΗΠΑ χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν τη δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων του Donald Trump, του πρώτου Αμερικανού προέδρου που αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία.

Αν και δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να υποχρεώνει τους προέδρους να δημοσιοποιούν τις δηλώσεις τους, η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται καθαρά για λόγους διαφάνειας και αξιοπιστίας, την οποία αρνείται να κάνει εδώ και καιρό ο νυν εκλεγμένος πρόεδρος.

Όσον αφορά τις διαδηλώσεις, στο Καπιτώλιο, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό και ζητούσαν από τον πρόεδρο να αποκαλύψει τα φορολογικά του στοχεία. "Τι κρύβεις;" έγραφε ένα πανό των διαδηλωτών. Στην Καλιφόρνια, επίσης, σημειώθηκαν επεισόδια και χειροδικίες μεταξύ των διαδηλωτών και υποστηρικτών του Trump, ενώ 21 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση.

"Πιστεύω ότι είναι θέμα ουσίας να μας αποκαλύψει τα εισοδήματά του, τις δωρεές και όποιες άλλες δοσοληψίες έχει ο πρόεδρος της χώρας", ανέφερε ένας διαδηλωτής στην Καλιφόρνια.

Capital.gr, με πληροφορίες από CNBC,New York Daily News, BBC