Δεν θα προδώσουμε τους Ιταλούς, λέει η κυβέρνηση της χώρας
10/10/2018 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα προδώσουμε τους Ιταλούς, λέει η κυβέρνηση της χώρας

Οι ηγέτες των ιταλικών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού φαίνεται να αψηφούν για άλλη μία φορά τις πιέσεις των αγορών και την κριτική από τις εποπτικές αρχές του κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό, δηλώνοντας ότι δεν θα υπαναχωρήσουν από τα σχέδιά τους για αύξηση των ελλειμμάτων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο, ο ηγέτης του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, δήλωσε ότι "δεν θα προδώσει" τους Ιταλούς αλλάζοντας το σχέδιο για τον προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της Λέγκας, Matteo Salvini, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση RAI, προειδοποίησε τους "κερδοσκόπους" να μην ποντάρουν στο ότι η κυβέρνηση θα υποχωρήσει.

Ο Salvini τόνισε ότι "ορισμένα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ποντάρουν ότι η Ιταλία θα κάνει πίσω στον προϋπολογισμό. Κάνουν λάθος".

Επίσης, ο Salvini δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τους Ιταλούς να επενδύσουν σε κρατικά ομόλογα, μέσω φοροαπαλλαγών.

Τόνισε πως ένα σχήμα που προσφέρει φοροαπαλλαγές σε πολίτες οι οποίοι αγοράζουν κρατικά ομόλογα, "βρίσκεται στην σύμβαση του κυβερνώντος συνασπισμού".

Μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση, τόνισε πως "υποστηρίζουμε την ιδέα να βοηθούμε επενδυτές που επενδύουν σε κρατικό χρέος για χρόνια".

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις στο πολυετές σχέδιο προϋπολογισμού της, αφού δεν κατόρθωσε να επικυρωθεί από το γραφείο προϋπολογισμού της βουλής.

Ο Tria πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού, "δεν θα μπορούσε και δεν πρέπει" να βασίζει τις προβλέψεις της σε αρνητικά.

Πρόσθεσε ότι η άνοδος του ελλείμματος της Ιταλίας, όπως προβλέπεται στο σχέδιο προϋπολογισμού, θα κοστίζει 22 δισ. ευρώ στον επόμενο χρόνο, 27 δισ. ευρώ το 2020 και 25 δισ. ευρώ ένα χρόνο μετά.

Πηγή:capital.gr