Βρετανός υπ. Ασφαλείας: "Άγρια σπέκουλα" τα περί ταυτοποίησης Ρώσων πίσω από την υπόθεση Σκριπάλ
19/07/2018 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βρετανός υπ. Ασφαλείας: "Άγρια σπέκουλα" τα περί ταυτοποίησης Ρώσων πίσω από την υπόθεση Σκριπάλ

Ο υπουργός Ασφάλειας της Βρετανίας απέρριψε σήμερα τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους υπόπτους για τη δηλητηρίαση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι της Αγγλίας, και πρόκειται για Ρώσους, χαρακτηρίζοντάς τες "άγρια σπέκουλα".

"Νομίζω πως η ιστορία αυτή ανήκει στην κατηγορία της παραπληροφόρησης και της άγριας σπέκουλας", έγραψε ο Μπεν Ουάλας στο Twitter, σχολιάζοντας την αναφορά του πρακτορείου ειδήσεων Press Association.

Νωρίτερα το βρετανικό πρακτορείο Press Association (PA) μετέδωσε ότι η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι έχει ταυτοποιήσει τους υπόπτους για την δηλητηρίαση με τον νευροξικό παράγοντα Novitchok του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Ρωσίας - Βρετανίας Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, και πρόκειται για Ρώσους.

"Οι ερευνητές θεωρούν ότι ταυτοποίησαν τους υπόπτους για την επίθεση με Novitchok μέσω του συστήματος παρακολούθησης με κάμερες, συγκρίνοντας το οπτικό υλικό με τους φακέλους ανθρώπων που εισήλθαν εκείνη την περίοδο στην χώρα", δήλωσε πηγή που προέρχεται από τις υπηρεσίες της έρευνας.

"Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι οι ύποπτοι είναι Ρώσοι", πρόσθεσε.

Η Σκότλαντ Γιαρντ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Οι βρετανικές αρχές επέρριψαν στα προηγούμενα στάδια της έρευνας στην Ρωσία την ευθύνη για την επίθεση κατά των Σκριπάλ. Η Μόσχα αρνήθηκε . Η υπόθεση προκάλεσε κρίση στις σχέσεις των δυτικών χωρών με την Ρωσία και κύμα εκατέρωθεν απέλασης διπλωματών.

Capital.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ