Βίντεο παρωδία από τον Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης
29/05/2018 13:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βίντεο παρωδία από τον Ερντογάν για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Την ευκαιρία να προκαλέσει για ακόμα μια φορά βρήκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή την φορά με αφορμή την συμπλήρωση, σήμερα, 565 χρόνων, από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης η τουρκική προεδρία έφτιαξε ένα βίντεο, 3:49 λεπτών στο οποίο παρουσιάζει την ιστορία όπως θέλει ο ίδιος να πιστεύει πως είναι.

Το βίντεο ξεκινά με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και τους στρατιώτες του Μωχάμετ του Πορθητή να σέρνουν τα καράβια στη στεριά. Στην συνέχεια εμφανίζονται πολλές σημαντικές μορφές της τουρκικής ιστορίας. Ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίντ, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Αντνάν Μεντερές, ο Τουργκούτ Οζάλ. Και φυσικά η αυλαία κλείνει με τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν…

Χαρακτηριστικά είναι και τα αποσπάσματα τα που αναφέρονται στον Ερντογάν: Εσύ όμορφε στρατηγέ , δεν άλωσες μόνο μια πόλη. Έγινες πηγή έμπνευσης και στα παλικάρια που ήρθαν μετά από σένα.Eσυ έτσι προχώρα κύριε μου, ο κόσμος να δει δύναμη, να δει πίστη, να δει νίκη ( από το 03:04-03:26 του βίντεο) ενώ σε άλλο σημείο το βίντεο αναφέρει: «εσυ προχώρα σουλτάνε μου, στο όνομα του Αλλάχ! Προχώρα στο δρόμο του δικαίου. Η κυριαρχία σου και η φήμη σου να συνεχιστεί για πολλούς αιώνες» ( από το 03:24-03:41 του βίντεο ).

eleftherostypos.gr