Βίντεο-ντοκουμέντο: 40 κομμάντος επιτέθηκαν για να σκοτώσουν τον Τ. Ερντογάν στη Μαρμαρίδα
18/07/2016 15:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βίντεο-ντοκουμέντο: 40 κομμάντος επιτέθηκαν για να σκοτώσουν τον Τ. Ερντογάν στη Μαρμαρίδα

Συγκλονιστικές ιστορίες έρχονται στο φως από τα πρώτα λεπτά του πραξικοπήματος στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις το βράδυ της Παρασκευής έγινε μια απίστευτη μάχη μεταξύ κομάντος που προστάτευαν τον πρόεδρο της χώρας, αλλά και κομάντος των πραξικοπηματιών που είχαν εντολή να τον συλλάβουν ή ακόμη και να τον σκοτώσουν.

Η μάχη εκτυλίχθηκε στη Μαρμαρίδα, στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο Ταγίπ Ερντογάν, επί έξι ημέρες. Η περιοχή ήταν γνωστή και έτσι οι πραξικοπηματίες έστειλαν μια επίλεκτη ομάδα 40 κομάντος στο ξενοδοχείο. Οι κομάντος είχαν φτάσει στη Μαρμαρίδα όπου διέμενε ο Ερντογάν με τρία ελικόπτερα από την περιοχή της Σμύρνης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πληροφόρηση για τις κινήσεις αυτές, έτσι την τελευταία στιγμή διέφυγε και κατέφυγε σε κοντινό σημείο, όπου βρισκόταν υπό την προστασία περίπου 100 ανδρών των ειδικών δυνάμεων, πιστών στο καθεστώς.


Ακολούθησε πραγματική μάχη, μάλιστα οι πραξικοπηματίες έπληξαν με ρουκέτα από αεροσκάφος το ξενοδοχείο, ωστόσο ο Ερντογάν είχε διαφύγει.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου δείχνουν καταστροφές από την έκρηξη και σημάδια από τις σφαίρες στο εσωτερικό που μαρτυρούν τη σφοδρότητα της μάχης που εκτυλίχθηκε.

Μια άλλη ομάδα 39 αξιωματικών της αεροπορίας μετέφερε με έξι μεταγωγικά αεροσκάφη βόμβες και πυραύλους στη βάση της Μαλάτειας στην ανατολική Τουρκία.
Στόχος τους ήταν να εξοπλίσουν τα βομβαρδιστικά τύπου F4 που στάθμευαν εκεί και στη συνέχεια να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Άγκυρας.
Οι πραξικοπηματίες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν αρχικά τους φρουρούς και το προσωπικό του αεροδρομίου, κατάφεραν να καταλάβουν μεγάλο μέρος της βάσης, ωστόσο στρατιωτικοί πιστοί στο καθεστώς τοποθέτησαν οχήματα στον αεροδιάδρομο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογειωθούν τα μαχητικά.

Ακολούθησε μάχη και μετά από δύο ώρες οι πραξικοπηματίες παραδόθηκαν.

imerisia.gr