Βαριές απώλειες για την τουρκική λίρα
27/08/2018 14:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαριές απώλειες για την τουρκική λίρα

Απώλειες καταγράφει η τουρκική λίρα, σήμερα Δευτέρα, με το τουρκικό χρηματιστήριο να ανοίγει ξανά μετά από σχεδόν μια εβδομάδα που παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα η τουρκική λίρα καταγράφει πτώση που αγγίζει το 4% και η ισοτιμία δολαρίου – λίρας διαμορφώνεται στις 6,26 λίρες.

Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, αφού παρέμεινε κλειστό από τις 21 έως και τις 24 Αυγούστου, σήμερα καταγράφει κέρδη 0,78%

Η διαμάχη των ΗΠΑ με την Άγκυρα σχετικά με τον Αμερικανό πάστορα εξακολουθεί να πιέζει το τουρκικό νόμισμα το οποίο από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τους Financial Times, έχει χάσει το 39% της αξίας του.

Το επενδυτικό κοινό αναμένει σήμερα και τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Berat Abayarak και του επικεφαλής της γαλλικής οικονομίας, Bruno Le Maire, που συναντώνται σήμερα στo Παρίσι.

Πάντως ο Berat Albayrak, διαβεβαίωσε τους επενδυτές, πριν τις διακοπές της προηγούμενης εβδομάδας, πως η Τουρκία θα βγει πιο ισχυρή από την κρίση επιμένοντας πως οι τράπεζές της είναι υγιείς αλλά και πως οι αρχές είναι έτοιμες να παράσχουν βοήθεια αν χρειαστεί.

Το επενδυτικό κοινό ωστόσο, παραμένει ανήσυχο σχετικά με την πορεία της τουρκικής λίρας δεδομένης της αντίθεσης του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τα υψηλότερα επιτόκια και με τον πληθωρισμό να βρίσκεται κοντά στο 16%, στο υψηλότερο σημείο τουλάχιστον των τελευταίων 14 ετών.

Πηγή: capital.gr