Αυτός είναι ο καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Μάντσεστερ
24/05/2017 14:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτός είναι ο καμικάζι αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Μάντσεστερ

Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού τέθηκε χθες η Αγγλία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, που στοίχισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμα 59. Η Τερέζα Μέι, μετά τη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Cobra, αύξησε το συναγερμό από το επίπεδο της απειλής επίθεσης σε αυτό της βεβαιότητας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, βγαίνει στο δρόμο ο Στρατός, για να συμβάλει στις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Από σήμερα 5.000 στρατιώτες θα παραταχθούν σε κομβικά σημεία, όπως σημεία ψυχαγωγικών ή αθλητικών εκδηλώσεων. Πρόκειται για το ανώτατο επίπεδο συναγερμού στο οποίο τίθεται η χώρα την τελευταία δεκαετία.

Εν τω μεταξύ χθες η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν ένας 22χρονος ο Σαλμάν Αμπεντί λιβυκής καταγωγής και αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν έδρασε μόνος του ή είχε και συνεργούς.

Ένας άνδρας 23 ετών συνελήφθη επίσης λίγες ώρες νωρίτερα στο νότιο Μάντσεστερ και σύμφωνα με την αστυνομία φέρεται να συνδέεται με την επίθεση.

Επίσης έρευνες έγιναν κυρίως στην κατοικία του υπόπτου. Λίγοι περίοικοι γνώριζαν αυτόν τον "διακριτικό" και "συνεσταλμένο" φοιτητή.

Ο Αμπεντί, του οποίου τη φωτογραφία δημοσίευσε ο βρετανικός Τύπος έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του Manchester Arena, τις τελευταίες στιγμές προτού πυροδοτήσει τη βόμβα. Όπως φαίνεται, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε σακίδιο πλάτης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η βόμβα ήταν φτιαγμένη σε σπίτι, ήταν αρκετά σταθερή για να μεταφερθεί, ενώ όπως φαίνεται είχε κατασκευαστεί στη Βρετανία.

capital.gr