Απόλυτη κυρίαρχος η Μέρκελ: Επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με ποσοστό 89,5%
06/12/2016 19:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απόλυτη κυρίαρχος η Μέρκελ: Επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με ποσοστό 89,5%

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επανεξελέγη με ποσοστό 89,5% των ψήφων των συνέδρων της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην ηγεσία του κόμματος.

Πριν από λίγες ημέρες η κ. Μέρκελ, επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στην καγκελαρία, παρά την κάμψη που υφίσταται η δημοτικότητά της το τελευταία διάστημα.

Η Μέρκελ επανεξελέγη, όπως αναμενόταν, στην ηγεσία του CDU συγκεντρώνοντας το 89,5% των ψήφων των 1.001 συνέδρων του κόμματος που συνήλθαν στο Έσεν, όπου η Μέρκελ είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στην προεδρία του κόμματος το 2000, για να επανεκλέξουν στην ηγεσία την καγκελάριο δύο εβδομάδες αφού ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφια για την καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Μοναδική υποψήφια για την προεδρία της CDU, το ποσοστό που έλαβε η καγκελάριος ήταν μικρότερο από το 96,7% που συγκέντρωσε στην τελευταία της εκλογή στην ηγεσία του κόμματος πριν από δύο χρόνια.

Το μικρότερο ποσοστό που είχε συγκεντρώσει στην αντίστοιχη ψηφοφορία ήταν το 2004 με το 88,4%.

Έπειτα από 11 χρόνια στην καγκελαρία, η Άγγελα Μέρκελ έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ παραμονής στην εξουσία μεταξύ των ηγετών της Δύσης, αλλά απειλεί πλέον και τα εθνικά ρεκόρ του Κόνραντ Αντενάουερ (14 χρόνια) και του Χέλμουτ Κολ (16 χρόνια).

imerisia.gr