Αιγύπτιος ο δράστης της επίθεσης σε στρατιώτη στο Λούβρο
03/02/2017 19:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αιγύπτιος ο δράστης της επίθεσης σε στρατιώτη στο Λούβρο

Ο άνδρας ο οποίος προσπάθησε κραδαίνοντας μια ματσέτα να μπει στο μουσείο του Λούβρου και τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα από πυρά στρατιωτών είναι υπήκοος της Αιγύπτου και έφθασε στη Γαλλία στα τέλη του Ιανουαρίου, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, είναι Αιγύπτιος πολίτης», είπε η πηγή αυτή.

Όπλισμένος με ματσέτα φώναζε «Ο Θεός είναι μεγάλος»

Ένας γάλλος στρατιώτης πυροβόλησε και τραυμάτισε σήμερα έναν άνδρα οπλισμένο με ματσέτα που είχε στην πλάτη του δύο σακκίδια και επιχείρησε να μπει στο μουσείο του Λούβρου στο κέντρο του Παρισιού, σε μια επίθεση για την οποία ο γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι κατά τα φαινόμενα τρομοκρατική.

Ο άνδρας φώναξε Αλλάχ Άκμπαρ (Ο Θεός είναι μεγάλος) και επιτέθηκε σ’ έναν άλλον στρατιώτη στο Καρουζέλ του Λούβρου πριν δεχθεί τα πυρά , ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τέθηκε υπό κράτηση και ένα δεύτερο πρόσωπο επειδή συμπεριφερόταν ύποπτα. Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση έχει τραυματισθεί ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής.

Η επίθεση αυτή ήταν «απ’ ό,τι φαίνεται τρομοκρατικού χαρακτήρα», δήλωσε ο γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά έχω αυτή την πληροφορία», πρόσθεσε.

Ο δράστης είναι ζωντανός αλλά σοβαρά τραυματισμένος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό, προσθέτοντας ότι τα σακκίδια που έφερε δεν περιείχαν εκρηκτικά.

«Ο στρατιώτης πυροβόλησε πέντε φορές», δήλωσε ο Καντό προσθέτοντας ότι ο άνδρας όρμησε προς τους στρατιώτες και πως έχει τραυματισθεί στην κοιλιά.

«Ήταν επίθεση από πρόσωπο … που αποτελούσε άμεση απειλή και του οποίου οι πράξεις έδειχναν πως επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό».

Ο εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του πως άρχισε έρευνα για τρομοκρατικό επεισόδιο.

Η ταυτότητα και η εθνικότητα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ.

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θα ανοίξει πάλι αύριο, ανακοίνωσε η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Οντρί Αζουλαΐ.

«Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό το απόγευμα για να ασφαλιστεί, θα ανοίξει αύριο«, ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα το μεσημέρι η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο σημείο της επίθεσης.

imerisia.gr