Άγρια επεισόδια στα προάστια του Παρισιού με μολότοφ, φωτιές και συλλήψεις νεαρών
21/07/2016 12:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άγρια επεισόδια στα προάστια του Παρισιού με μολότοφ, φωτιές και συλλήψεις νεαρών

Εξαγριωμένοι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά της αστυνομίας κι έβαλαν φωτιά σε πολλά αυτοκίνητα σε περιοχή βορείως του Παρισιού κατά την διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης, μετά το θάνατο ενός νεαρού στα χέρια της αστυνομίας νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη νύχτα βίας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 200 διαδηλωτών στην περιοχή Val d’Oise σε απόσταση 40 χλμ., βορείως του Παρισιού. Στη διάρκεια των ταραχών έγιναν εννέα συλλήψεις, ενώ κινητοποιήθηκαν 180 αστυνομικοί.

parisi-epeisodia-1000

Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν 15 αυτοκίνητα και δεκάδες κάδους απορριμμάτων, ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ σε παιδικό σταθμό και στο τοπικό δημαρχείο.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές δεν διασυνδέουν τα επεισόδια αυτά με την αιματηρή επίθεση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στη Νίκαια.

Από τα επεισόδια που έγιναν τις δύο προηγούμενες νύχτες δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ το Παρίσι είχε βρεθεί στο επίκεντρο μεγάλων ταραχών το 2005, μετά το θάνατο νεαρών που έπαθαν ηλεκτροπληξία όταν είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία, σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

eleftherostypos.gr