"Θα υπάρχουν τρομοκρατικά χτυπήματα στη Βρετανία" προειδοποιεί ο επικεφαλής της MI5
01/11/2016 13:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Θα υπάρχουν τρομοκρατικά χτυπήματα στη Βρετανία" προειδοποιεί ο επικεφαλής της MI5

Η Βρετανία βρίσκεται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών και στο μέλλον πιθανότατα θα υπάρχουν επιθέσεις. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Guardian ο επικεφαλής της MI5, Αντριου Πάρκερ. Όπως δήλωσε, η διεθνής τρομοκρατία βρίσκεται παντού στους δρόμους του ανεπτυγμένου κόσμου. "Είναι μια διαρκής απειλή και τουλάχιστον πρόκληση γενεών που πρέπει να αντιμετωπιστεί", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη Βρετανία τόνισε: "Θα υπάρξουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα. Το επίπεδο απειλής είναι σοβαρό και κάτι τέτοιο είναι πιθανό", είπε. Ο Αντριου Πάρκερ αποκάλυψε πως τα τελευταία τρία χρόνια έχουν αποτραπεί 12 τρομοκρατικά χτυπήματα. "Ο ρυθμός παραγωγής τρομοκρατικών σχεδίων και οι προσπάθειες είναι διαρκείς. Οι επιθέσεις στην Βρετανία είναι πιο πολλές από αυτές που έχω ζήσει στο υπόλοιπο της καριέρας μου και εργάζομαι στην MI5 επί 33 χρόνια. Η πραγματικότητα είναι πως λόγω επενδύσεων σε υπηρεσίες σαν την δική μου, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καλές άμυνες. Προσδοκία μου είναι πως θα βρούμε τρόπο να σταματήσουμε τις απόπειρες τρομοκρατίας στη χώρα", τόνισε.

Ο Πάρκερ σχολίασε και τη στάση της Ρωσίας, την οποία όπως είπε θεωρεί μια πραγματική απειλή. "Το βλέπουμε σε μέρη όπως η Ουκρανία και οι ωμότητες στη Συρία" είπε.

theguardian.com