"Μαύρες μέρες" στους εχθρούς του υπόσχεται το Ισλαμικό Κράτος
23/03/2016 13:27
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

"Μαύρες μέρες" στους εχθρούς του υπόσχεται το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος ανάφερε ότι μαχητές του πραγματοποίησαν τις θανάσιμες επιθέσεις στις Βρυξέλλες την Τρίτη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ομίλου Intelligence. Η ομάδα δημοσίευσε ένα ηχογραφημένο μήνυμα στα αραβικά, υποσχόμενη "μαύρες μέρες" σε όλες τις χώρες που αγωνίζονται εναντίον της, "ως απάντηση στην επιθετικότητα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος". Ιδού τι λέει η ανακοίνωση:

"Με τη χάρη του Αλλάχ και την ευγνωμοσύνη του και μόνο, ένα απόσπασμα ασφαλείας από τους στρατιώτες του Χαλιφάτου, είθε ο Αλλάχ να τους τιμά και να τους υποστηρίξει, στόχευσαν τους Σταυροφόρους στο Βέλγιο, το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ να στοχεύει το Ισλάμ και τον λαό του. Έτσι, ο Αλλάχ επικράτησε μέσα από τα χέρια των αδελφών μας και έσπειρε φόβο στις καρδιές των Σταυροφόρων και τρόμο στην καρδιά της γης τους.

Μια ομάδα από τους στρατιώτες του χαλιφάτου, τυλιγμένοι με εκρηκτικές ζώνες και μεταφέροντας εκρηκτικές συσκευές και πολυβόλα, στόχευσε εναντίον επιλεγμένων στόχων στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου, εισβάλλοντας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο σταθμό του μετρό και σκοτώνοντας πολλούς Σταυροφόρους, πριν ανατιναχθούν. Το αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν η δολοφονία περισσότερων από 40 και ο τραυματισμός πάνω από 210 πολιτών των κρατών των Σταυροφόρων και ο Αλλάχ θα είναι όλα επαίνους, ευγνωμοσύνη και δόξα.

Σας υποσχόμαστε ότι τα κράτη των Σταυροφόρων που έχουν συμμαχήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα ζήσουν μαύρες μέρες, σε απάντηση στην επιθετικότητα τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και αυτό που έρχεται είναι χειρότερο και πιο πικρό, Αλλάχ επιτρέποντος. Δόξα στον Αλλάχ για [την παροχή] ασφάλειας και επιτυχίας. Ζητάμε από τον Αλλάχ να δεχτεί τους αδελφούς μας μεταξύ των μαρτύρων".

Πριν η ομάδα κυκλοφορήσει το ηχητικό της μήνυμα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq, το οποίο συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε την ανάληψη της ευθύνης από το ISIS για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

www.washingtonpost.com