Ζήτω το μπάχαλο!
13/07/2016 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ζήτω το μπάχαλο!

Όταν πριν από μερικές ημέρες γράφαμε ότι τα Εξάρχεια έχουν παραδοθεί σε μπαχαλάκηδες, αναρχικούς και ομάδες πολιτοφυλακών δεν πιστεύαμε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Τα χειρότερα τα μάθαμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αλλά η κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Συγκεκριμένα μάθαμε ότι περισσότερα από χίλια μέλη του διεθνούς κινήματος «No Borders» από ολόκληρη την Ευρώπη που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχουν ως αιχμή των δράσεών τους το Προσφυγικό, ζητώντας «να καταργηθούν τα σύνορα» έρχονται στην Ελλάδα και θα κάνουν κατάληψη στο χώρο του ΑΠΘ. Θα στήσουν χημικές τουαλέτες, κουζίνες, παιδότοπους και ποιος ξέρει τι άλλο και θα κάτσουν από τις 15 μέχρι τις 25 του μήνα να κάνουν διάφορες δράσεις.

Όπως λέει το ρεπορτάζ που βασίζεται σε διαδικτυακές προσκλήσεις σε όλη την Ευρώπη οι συγκεντρωμένοι θα μετατρέψουν τους χώρους του πανεπιστημίου σε ένα μεγάλο camp και θα πραγματοποιούν καθημερινές πορείες διαμαρτυρίας -και μηχανοκίνητες- στο κέντρο της πόλης και σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ενώ έχουν προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων εντός του ΑΠΘ. Χθες συνεδρίασε εκτάκτως η Σύγκλητος του ΑΠΘ και αποφάσισε ομόφωνα να δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου για να δημοσιοποιήσει το θέμα στην κοινωνία της πόλης, αλλά και να θέσει κυβέρνηση και φορείς προ των ευθυνών τους. Ήδη έχουν σταλεί επιστολές παντού, σε υπουργεία, δημοτικές αρχές, αστυνομία, εισαγγελέα.

Και ποια είναι άραγε η απάντηση της κυβέρνησης; Κάνει ότι δεν ξέρει ή προκαλεί λέγοντας, όπως κάποια... Σβίγγου ότι και στο παρελθόν νεολαίες έκαναν εκδηλώσεις στον πανεπιστημιακό χώρο που... ανήκει και στους φοιτητές αλλά δε συνέβη τίποτε.

Τι λες κυρία μου; Τι είναι το πανεπιστήμιο; Ξέφραγο αμπέλι να μπαίνουν και να βγαίνουν αναρχικοί και πάσης φύσεως μουρλοί; Που το ξαναείδατε αυτό; Θα ανακοίνωναν στο Χάρβαρντ ότι αναρχικοί πάνε στο χώρο του χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και για να κάνουν κάμπινγκ και δεν θα τους πλάκωναν στο ξύλο;

Μόνο στην μπανανία γίνονται αυτά και ο ΣΥΡΙΖΑ τους χαϊδεύει. Δε φτάνει που χαϊδεύει τους μπαχαλάκηδες στην Ελλάδα τώρα θα έρχονται απ' όλο τον κόσμο δήθεν ακτιβιστές να κάνουν κάμπινγκ;