Χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας - «Δεν αντέχουμε άλλες περικοπές»
04/04/2017 17:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας - «Δεν αντέχουμε άλλες περικοπές»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί χιλιάδες συνταξιούχοιστην πλατεία Κοτζιά, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.


Στην πρώτη γραμμή η αστυνομία έχει τοποθετήσει, όπως και τις προηγούμενες φορές, σε ανάλογες συγκεντρώσεις, γυναίκες αστυνομικούς.

Ομάδα εκπροσώπων των συνταξιούχων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος τους επιβεβαίωσε ότι γίνεται επαναδιαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το θέμα των συντάξεων.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, άλλα και στο φορολογικό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η 5η χρόνια χωρίς δώρο Πάσχα και αντί αυτού, έρχονται μειώσεις.


Πιο συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι αντιδρούν στην προωθούμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων και τη μείωση του αφορολογήτου που θα προκύψει στο πλαίσιο της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Παράλληλα έχουν προγραμματίσει και την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 Απριλίου να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις και ειδικά στην Αθήνα στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια,στην Θεσσαλονίκη στις 7 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στην 6.30 μμ στην πλατεία Καραΐσκάκη.

«Σφίγγουμε από εδώ, σφίγγουμε από εκεί για να αντεπεξέλθουμε... προσπαθούμε, έχω χάσει τα δυο τρίτα της σύνταξης μου, δεν αντέχω άλλες περικοπές», λέει συνταξιούχος του ΟΣΑ.

«Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για όλους του συνταξιούχους, όλο μας κόβουν τις συντάξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά συνταξιούχος πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

«Πετάγαμε 35χρόνια και τώρα δεν έχουμε λεφτά να ζήσουμε... ήμουν χειριστής αεροσκαφών στην Ολυμπιακή», είπε ένας άλλος συνταξιούχος.protothema.gr