Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
08/12/2016 16:29
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Με σύνθημα «μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ» η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία, ενώ παράλληλα διοργάνωσαν συλλαλητήριο και πορεία στην Αθήνα με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Σε απεργιακό «κλοιό» από τα ξημερώματα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με αιχμή τον νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, δάσκαλοι, καθηγητές, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, τραπεζοϋπάλληλοι καθώς και γιατροί. Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Λόγω της κινητοποίησης θα σημειωθούν τροποποιήσεις δρομολογίων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μέσα σταθερής τροχιάς. Ειδικότερα, τα ΜΜΜ θα λειτουργήσουν ως εξής:

Τα λεωφορεία έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 08.30 έως τις 21.00. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10.00 έως τις 16.00.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τις 00.00 το βράδυ της Πέμπτης (προς Παρασκευή). Παράλληλα δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία. Οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή).

Συνολικά 15.000 άτομα μέλη οργανώσεων, σωματείων και συνδικάτων έδωσαν το ισχυρό «παρών» στις σημερινές κινητοποιήσεις, ενάντια στα μνημονιακά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και δανειστές.

Oι κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν περί τις 14.00 χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Δηλώσεις Κουτσούμπα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ:

Δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου:

eleftherostypos.gr