Χαρδούβελης: Πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ
02/08/2017 21:07
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χαρδούβελης: Πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Απορία για το εάν ποτέ στο παρελθόν ο Άρειος Πάγος είχε ασχοληθεί με υπόθεση πλημμεληματικού χαρακτήρα, εξέφρασε ο πρώην υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά τη χθεσινή αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της αθωωτικής απόφασης δικαστηρίου για παράλειψη υποβολής "πόθεν έσχες".


Σε αποκλειστική δήλωσή του στον "Αθήνα 9.84" ο πρώην υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης διατύπωσε την άποψη ότι, "πιο εύκολο είναι να πάει κανείς στον παράδεισο παρά να αθωωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ".

Υπενθυμίζεται ότι, χθες ασκήθηκε αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγουκατά της απόφασης του δικαστηρίου, το οποίο με ομόφωνη απόφασή του, στις 12 του περασμένου Ιουνίου, αθώωσε τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Τόσο ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, όσο και το δικαστήριο ομόφωνα, είχε την άποψη ότι έπρεπε να αθωωθεί. Ωστόσο, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι, η υπόθεση αφορούσε στη μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες την περίοδο 2011-2012.

Τον τελευταίο λόγο έχουν οι δικαστές του Αρείου Πάγου που με την απόφασή τους θα κληθούν να πουν αν θα πρέπει να ασκηθεί ή όχι αναίρεση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

capital.gr