Υπόθεση Novartis: Νέες καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες - Στους εισαγγελείς τα ονόματα άλλων 300 γιατρών
22/02/2018 20:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Υπόθεση Novartis: Νέες καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες - Στους εισαγγελείς τα ονόματα άλλων 300 γιατρών

Με καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων αλλά και με νέα στοιχεία που «μαρτυρούν» δωροδοκία ακόμη 300 γιατρών από τη Novartis, συνεχίζεται η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Διαφθοράς για την ομώνυμη υπόθεση.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προστατευόμενοι μάρτυρες συνεχίζουν τις καταθέσεις τους και φέρονται να εισφέρουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία Διαφθοράς έχει, κατά τις πληροφορίες στη διάθεσή της νέα λίστα με ονόματα 300 περίπου γιατρών που δωροδοκήθηκαν από την φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα, προκειμένου να συνταγογραφούν τα φάρμακά της σε ασθενείς τους. Πρόκειται για γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία αλλά και ιδιώτες, οι οποίοι φέρονται να έλαβαν ποσά από την Novartis που ξεκινούν από 1000 ευρώ και φτάνουν ως 5000 ευρώ. Οι συγκεκριμένες δωροδοκίες φέρονται να έλαβαν χώρα το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017.
Τα ονόματα των 300 γιατρών περιλαμβάνονται σε λίστα που εντοπίστηκε από τους εισαγγελείς κατά την έφοδο τους στα γραφεία της Novartis στην Αθήνα. Κατά την έφοδό τους στα γραφεία του φαρμακευτικού κολοσσού, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση πλήθους στοιχείων (έγγραφα, σκληρούς δίσκους υπολογιστών, κ.ά) τα οποία επεξεργάζονται πλέον οι αρμόδιες αρχές.

Πάντως, η λίστα με τα νέα ονόματα των 300 γιατρών έρχεται να προστεθεί στους τουλάχιστον 4000 γιατρούς που εντοπίστηκαν, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, να έχουν δωροδοκηθεί από Novartis για να ....προτιμούν τα σκευάσματα της.

Τέλος,εισαγγελικές πηγές τόνιζαν πως η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα φαίνεται να είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ ευρώ.

protothema.gr